Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Yurdanur Mergen
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KADIN KAZANDI

“Kadın eli değecek” diye çıktı yola…

***

Sahi güzelleştirmediği bir yer var mı bir kadının?

***

“Başın düşerse dara Burcu Köksal’ı ara” demişti. Ardından “Değişim” sloganı ile devam etti çıktığı yolda. Parti rozetini mecliste bırakarak, “Önceliğim Afyonkarahisar” dedi.

***

Gönüllü olarak talip olduğunu, kalben istediğini söyledi her defasında belediye başkanlığını. 3 yıldır belediye başkanlığının heyecanını taşıdığını dile getirdi ilk kez değişim yürüyüşü sonrası gerçekleştirdiği mitingde.

***

Sahi içten istemeyince, sevmeyince yapılır mı bir meslek?

***

3 dönem hakkını vererek yaptığı milletvekilliği döneminde Afyonkarahisar’ı, halkını, esnafını, üreticisini, gençlerini, kadınlarını ayrı ayrı savundu, halkın kalbini kazandı, tek tek gönüller fethetti Sayın Köksal.

***

İşçinin, çiftçinin, emeklinin, asgari ücretlinin, memurun, ev kadının, garibanın hakkını meclis kürsüsünde gerek kürsüye vurarak gerek eline haşhaş, başına baret takarak sesini yükseltti. Afyonkarahisar’ın mecliste gür sesi oldu Sayın Köksal.

***

Yerel seçim kapsamında çok yoğun bir çalışma yürüttü Köksal. Gönül veren sayısız arkadaşıyla STK’lar, kurumlar, OSB’deki işletmeler, esnaflar, mahalle toplantıları, kahvehane ve muhtarlık ziyaretleri, ev ziyaretleri, iftarlar… girdiği her yerde sevgi seli ile karşılaştı. “Her evde sana bir oy var” diye karşılandı her elini sıktığı vatandaş tarafından.

***

Afyonkarahisar’ı yürekli Afyonkarahisar sevdalısı insanlarla yönetmek istediğini söyledi her platformda. “Tavrım nettir” dedi, Cumhuriyet kadınının dik duruşuyla ve şunu da ekledi Atatürk’ün kızı,“Bayrakla, İstiklal Marşı’yla, Atatürk’le, Cumhuriyet’le, vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğüyle sorunu olanlarla benim işim olmaz.”

***

 

Kendisine yapılan saldırıları, hakaretleri, yalan propagandaları umursamayarak kendini anlatmaya ve projelerini dile getirmeye devam etti. “Onlar bana dikenle geldi, ben gül ile karşılayacağım” dedi.

***

CHP 74 yıl sonra Afyonkarahisar’da seçim kazandı. Burcu Köksal, tarihi bir farkla Afyonkarahisar’ın ilk kadın belediye başkanı oldu. Zaferini Anıt Park önünde binlerce vatandaşın katılımı ile kutladı. CHP Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Büşra Dişçioğlu Çetinöz, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan da sandıklara sahip çıkmanın mutluluğunu ve zaferi vatandaşlarla birlikte kutladı. Başkan Burcu Köksal çalışma arkadaşlarına ve tüm Afyonkarahisar halkına teşekkür etti. Köksal’ın zaferini taçlandıran ise orada kutlamalara katılan hemşerileri ile Andımız’ı okumak oldu. Türklük damarlarımız kabardı Andımız’ı gururla okurken. Burcu Başkan’la gelen baharın ve değişimin ayak seslerini duymak için sabırsızlanıyorum.

***

Peki neler yapacak Başkan Köksal?

***

Suriyelileri memleketten gönderecek.

***

Zafer Müzesi’ni 30 Ağustos Zafer Haftası’na yetiştirerek ziyarete açacak.

***

Sümer, Fakıpaşa ve Mısri Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm sorununu çözecek.

***

Trafik sorununu çözecek.

***

Belediye hizmet binaları açacak.

***

Kadınlar Meclisi, yine evinde üretim yapan kadınlar için Zafer Kadın Kooperatifleri, gençler için Gençler Meclisi açacak.

***

Fabrika ve işyerlerinin açılması için yatırımcılara tüm kolaylıkları sağlayacak.

***

Her semte bir taziye evi açacak.

***

Emeklilere kışlık yakacak yardımı yapacak ve onlar için emekliler lokali açacak.

***

Afyonkarahisar’ı hak ettiği noktaya, Ata’nın izinde aydınlık geleceğe taşıyacak. Afyonkarahisar, Eskişehir gibi Denizli gibi ilerleyen, gelişen ve geliştiren örnek bir şehir olacak.

   

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER