Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Selcen Dilek ÇÖYGÜN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Afyonkarahisar´da Turizm

Binlerce yıllık medeniyetlerin kültür ve sanatın asırlık yapılarıyla, milyonlarca yılda oluşmuş mağaralarıyla yaşayan efsaneler, termal zenginlik ve tabiat güzellikleriyle  ve vazgeçilmez lezzetleriyle mutfağı belgeli turizm şehrimiz Afyonkarahisar.
  Anadolu kokan toprağın sevdasını yaşar bu şehir. Her bir karışında tarihin ve yurt öykülerinin izleri vardır. Yerli ve yabancı turistler için sadece denizi eksik diyebileceğimiz, pek çok tarihî ve doğa güzelliklerin bulunduğu bir turizm cenneti bu memleketim. Coğrafi konumu nedeniyle tarihsel süreçte önemli bir geçiş ve yerleşim yeri olması, birçok medeniyete ait tarihi ve kültürel değerlerin ilimizde görülmesini mümkün kılmaktadır. Tarihi ve kültürel çekicilik açısından zengin  Afyonkarahisar aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda en kritik rol oynayan tarihe destanlar yazmış, belgelerlede tanıklık etmiş illerden biridir. Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin başlangıç noktaları (özellikle Kocatepe), UNESCO, Frigya Vadisi ve Afyonkarahisar (Ulu Cami), aynı zamanda, Gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na dâhil edilen üçüncü şehirdir.  
Ancak ilimizin çağdaş turizm sektörünün var olduğu imkânlardan tam anlamıyla yararlanabildiğini söyleyemeyiz. Afyon’umuzun geçici tur güzergâhı üzerinde olması, geçerken uğradık algısını artık kırmamız gerek. En önemliside toplumda turizm bilincini tam olarak oluşturmamız, çağdaş turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu yatırımlara yönelmeliyiz. Burada iş insanlarımız ve dışarıdan gelecek yatırımcılarımıza büyük ihtiyaç vardır.
Son yıllarda turizmin yıl boyunca yoğunluk kazanması için Turizm Bakanlığınca, turizmi çeşitlendirme politikası uygulanmış olup Turizm çeşitlerinden en önemlisi olan “TERMAL TURİZM” faaliyetini yıl boyu sürdürebiliyormuyuz, bu avantajı değerledirebiliyor muyuz? diye sormamız lazım. Afyonkarahisar, Türkiye’de kaplıca ve termal yönünden suyu şifalı sayılı iller arasındadır. Afyonkarahisar turizmde hak ettiği yerini alabilmesi için neler yapıyoruz. Keşfetmeye değer kadim şehrimiz  Kaplıcaları, zengin tabiat yapısı, tarihî eserleri, alternatif turizm çeşitliliği, kültür  turizm festival ve şenlikler gibi çeşitli turizm değerlerine sahip çıkabiliyormuyuz…  

Anadolu’nun batı yakasında bir kavşak noktası olup, doğuyu batıya, kuzeyi güneye bağlayan tabiî bir kapı konumunda olan şehrimiz Ülkemizin en stratejik konuma sahip illerinden biri olup “Anadolu’nun Kilidi” olarak isimlendirilir. Bu yüzden turizm potansiyeli yönüyle ülkemizin sayılı illeri arasındadır. Afyonkarahisar’ın doğal, tarihi ve kültürel çekicilikler açısından zenginliği, ili çok farklı turizm çeşitlerinin yapıldığı ve yapılma potansiyeli bulunan bir destinasyon haline getirsede bu mevcut durumu ve geleceğe yönelik geliştirilme potansiyelleri irdelenerek çalışmalara hız kazandırmak, yatırımları doğru yönlendirmek gerekmektedir. Bu şehir bizim ve şehrimize sahip çıkalım.

  Esen kalın    

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç
Sayın Gayrimenkul