Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Kemal Baykara
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Afyonkarahisar’ın makus talihi…

Sizce bu şehrin en büyük sorunu ne ?

Trafik mi?   Evet…

Kültürüne sahip çıkılmaması mı? Evet…

Geçen hafta sonu düğün için Kocaeli ve İstanbul’a gittim. Yol üstünde de Bozüyük ilçesindeki dostları ziyaret ettim. Daha önce konservatuarda çalışmış ve AKSAM Türk Halk Müziği Korosunu yönetmiş Ahmet Özen hocamla buluştuk. Kanarya Çay Evi isminde bir mekâna götürdü bizi. Daha önce Halil Rıfat Aydemir Hocamdan da duymuştum burasını. Bir İşhanı girişindeki birkaç işyeri birleştirilip geçmiş dönemlerde kullanılan eşyalarla döşenmiş. Türk Halk Müziğine ait sazlar hazır şekilde bekliyor. Türk Halk Müziğine gönül verenler belirli saatlerde toplanıp beraber türküler söylüyor. Türkü severler de dinliyor. Yörenin ve Anadolu’nun bilinen eserleri ustaları tarafından doğru bir şekilde icra ediliyor.

Afyonkarahisar’da bu konuda yıllar önce bir talebim olmuştu. “Türkülü Kahve” adında bir mekanımız olsun. Burada yaşayan ustalarımız müzik icra etsin. Yeni nesil doğru bir şekilde öz müziğini öğrensin, kafelerde boş zaman geçirip harçlıklarının tamamını buralarda bırakmadan kar amacı gütmeyen bu mekanda otursunlar istedim. Yeteneği olan gençlere burada eğitimler verilsin istedim. Kurumlar arası git-gelden sonra kapı önünde bulduk kendimizi. Bizim “Türkü Dostları” adlı bir arkadaş gurubumuz var. Alanında uzman Akademisyen, Mühendis, Öğretmen, Esnaf ve çok kıymetli gençlerden oluşuyor. Haftada bir buluşup türküler söylüyor muhabbet ediyoruz. Uzman hocalarımızdan bilgiler alıyoruz.

Bu konuda bazı gelişmeler olacak biraz bekleyin.

*** Gelelim trafik sorununa. Bozüyük ana caddesi üzerinde 12 kilometrelik tramvay hattı var. İzmir Büyükşehir Belediyesi Tramvayı görünümünde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile yapılmış. Merkezde yol üstlerine sağ tarafta tek araçlık park yeri sol tarafta tek raylı tramvay hattı ve ortasında tek araçlık rahat bir trafik alanı oluşmuş. Tramvaylar 35 kişilik ama yoğunluğa göre ilave elilebiliyor. Benim aklıma ilk etapta Şuhut yolundaki Fakülte dolmuşlarından Özdilek Kavşağına kadar uygulanabilir olması geldi. Daha sonra Gazlıgöl Caddesinden ANS Kampüsü ve Organize sanayii hattı olabilir. Bu araçlar Afyonkarahisar’daki yerli firmalar tarafından da kaliteli şekilde imal edilebilir. 1966 senesinde  PTT için elektrikli araç yapan Rahmetli Elektrikçi Cemal Şensoy,Tornacı Hamza Demirkırkan,Tornacı Hulusi Kızık ustalar gibi… Hamza ve Hulusi Ustaları tanıma fırsatım olmuştu. Hamza Usta Belediye Meclis Üyesi Dr. Kemal Demirkırkan’ında babasıdır. O günün şartlarında Avrupa’nın birçok büyük şirketini Kadın PTT Müdürünün de cesareti ile geride bırakmışlar. Bu araçlar 50 seneden fazla kullanılmış. Şimdi şehrimizde bunları yapabilecek usta ve firmalar var bunlara öncelikle imkan verilmeli. ***

Afyonkarahisar Makus Talihini yenebilir mi?

Evet Kadın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı ve Kadın Belediye Başkanımız Burcu Köksal bu konularda bir adım atarlarsa arkası gelir. Kurum Müdürleri her zaman olduğu gibi kayıtsız kalabilirler bizler vatandaş olarak yönlendirelim. Afyonkarahisar’ın makus talihini yenelim inşallah… Ali İhsan Kısaç’ın şarkısında dediği gibi “Kader diyemezsin, sen kendin ettin”    

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç
Sayın Gayrimenkul