Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Sezgin Okçelik
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Erkeklerde neden idrar damlaması olur? Bunun için ne yapılabilir?

İdrar sonrası damlama hem erkeklerde hem de kadınlarda sık görülen bir durumdur. Genellikle ilerlemiş yaşlarda daha sık görülür. %8,7 ile %53 oranlarında görülebilir. Erkeklerde idrar yaptıktan sonra , kadınlarda da idrar yaptıktan sonra ayağa kalkarken görülür. İdrar kaçırma hijyenik sorunlara neden olabileceği gibi psikolojik sorunlara da neden olabilir. İnsanlarda yaşam kalitesinin son derece bozulmasına neden olan idrar damlaması birçok zaman kişilerde sorunlara neden olmaktadır. Bu durum özellikle bayanlarda sık görülmesinin yanı sıra aynı zamanda kıyafetlerde de ıslanma durumuna neden olabilmektedir. Böylesine durumlara neden olan bu sorun birçok zaman insanların dikkat dağınıklığı yaşamasına neden olabilmektedir. Damlamanın sürekli olarak hissedilmesi ya da iç çamaşırda ıslaklık hissi özellikle öğrencilerin derse adapte olamamasına ve aynı zamanda çalışanların işlerine konsantre olamamasına bağlı olarak görülen problemler meydana gelmektedir. Erkeklerde olan idrar sonrası damlama daha çok prostat büyümesine bağlı hastalıklar, üretra hastalıkları gibi durumlarda görülmektedir. Aşırı aktif mesane de başka bir nedendir. Prostat büyümesine bağlı olan durumlarda alfa bloker ilaçlar, 5 alfa redüktaz inhibitörleri gibi ilaçlar kullanılır. Üretra darlığına bağlı olan durumlarda endoskopik veya açık ameliyatla düzeltmeler yapılabilir. Aşırı aktif mesane tedavisinde antikolinerjik ilaçlar ve Beta 3 mimetik ilaçlar kullanılabilir. Peki bu durumlar olmayan hastalarda damama görülebilir mi? Tabi ki görülür. Bunun en çok nedeni de penis içindeki yolda basınç oluşturacak bir mekanizma olmamasıdır. İdrar sonrasında buradaki yolda kalan idrar damlama şeklinde çıkar. Bu hastalar ne yapabilir?
  1. Oturarak idrar yapılabilir
  2. Sonuna kadar beklenebilir
  3. Torbalarla makat arasındaki bölüme perine denir. Buraya bası yapılarak idrar boşaltılabilir.
  4. Penise sıvazlama yapılarak idrar boşaltılabilir.
  5. Kegel egzersizleri yapılabilir. Kegel egzersizleri makattaki kasları 10 saniye sıkıp 10 saniye serbest bırakarak yapılabilir.
Bu uygulamalar yapılarak idrar sonu damlamanın üstesinden geliinebilir. Bu ve benzeri birçok konu için Sezgin Okçelik Üroloji Youtube kanalını ziyaret edebilirsiniz. Sağlıcakla Kalın

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER

Reklamı Geç
Sayın Gayrimenkul