Üretimde çiftçiye destek
Kabul edilen karar doğrultusunda, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan “Buğday Üretimini Geliştirme Projesi” hayata geçirilecek. Proje kapsamında, 2026 yılı Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü bütçesinde çiftçilere destek amacıyla ayrılan ve 2025 yılından devreden ödenekle birlikte toplam 5 milyon liralık kaynak kullanılacak.

Destek programı kapsamında satın alınacak buğday tohumları, merkez ilçe dahil Afyonkarahisar’ın 18 ilçesindeki üreticilere ulaştırılacak. Projede maliyetin yüzde 50’si İl Özel İdaresi, kalan yüzde 50’si ise çiftçiler tarafından karşılanacak.
İlçelerde destekten yararlanacak çiftçi sayıları belirlenen katsayılara göre tespit edilecek. Ardından gerekli ödenekler İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliklerine aktarılacak ve tohum alımları bu birlikler aracılığıyla gerçekleştirilerek üreticilere teslim edilecek.

Projeden yararlanmak isteyen çiftçiler başvurularını ilçelerde İlçe Özel İdare Müdürlüklerine, merkezde ise Afyonkarahisar İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne yapabilecek.
Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından uygun bulunan proje, İl Genel Meclisi’nde yapılan oylamada oy birliğiyle kabul edilerek yürürlüğe girdi. Kararla birlikte, yeni üretim sezonunda buğday ekim alanlarının artırılması ve üreticilerin girdi maliyetlerinin azaltılması hedefleniyor. >>>Şerafettin KAZAK

