Afyonkarahisar Barosu’nda yeni yönetimin belirleneceği 47. Olağan Genel Kurul süreci başladı. Afyon Kocatepe Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen genel kurulda, baronun gelecek dönemine ilişkin gündem maddeleri görüşüldü.

SEÇİMLER YARIN YAPILACAK
Genel kurul sürecinin ardından avukatlar, baronun yeni dönem başkanını ve yönetim organlarını belirlemek için sandık başına gidecek. Seçimler, yarın saat 09.00 ile 17.30 arasında Baro Başkanlığının yeni hizmet binasında gerçekleştirilecek. 
“ADALET GÜCÜ BAĞIMSIZ OLMAYAN BİR MİLLETİN, DEVLET HÂLİNDE VARLIĞI KABUL OLUNAMAZ”
Genel kurul kapsamında mevcut Baro Başkanı Av. M. İpek Yılmaz Göktürk de bir konuşma yaptı: “Burası Afyonkarahisar… Kocatepe’de bir milletin bağımsızlık iradesinin tarihe kazındığı, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin zaferle taçlandığı topraklar… Cumhuriyetimizin temellerinin yükseldiği bu topraklarda; hukukun üstünlüğünü, savunmanın bağımsızlığını ve adaletin onurunu koruma sorumluluğuyla bir aradayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri, üstlendiğimiz sorumluluğun önemini açıkça ortaya koymaktadır: ‘Adalet gücü bağımsız olmayan bir milletin, devlet hâlinde varlığı kabul olunamaz.’ Bu söz, biz hukukçular için yalnızca tarihsel bir hatırlatma değil, mesleğimizin temel ilkelerini ve mücadelemizin yönünü belirleyen bir anlayıştır. Çünkü adaletin güçlü olması, savunmanın bağımsızlığına; savunmanın bağımsızlığı ise avukatların görevlerini hiçbir baskı altında kalmadan yerine getirebilmesine bağlıdır.

“MESLEĞİMİZİN GELECEĞİNİ KONUŞACAĞIZ”
Evet, Bugün baromuzun 47. Olağan genel kurulunu gerçekleştiriyoruz. Ancak, burada yalnızca bir genel kurul yapmak üzere bir araya gelmedik. Mesleğimizin geleceğini konuşacağız, sorunlarımıza ortak çözümler üreteceğiz ve savunmanın sesini daha güçlü duyuracağız. Çünkü bizler biliyoruz ki; avukatın güçlü olmadığı bir yerde savunma eksik kalır, savunmanın eksik kaldığı bir yerde ise adaletten söz etmek mümkün değildir. Avukatlık mesleği bugün ekonomik, mesleki ve yapısal pek çok sorunla karşı karşıyadır. Mesleki bağımsızlığımızın korunmasından savunma hakkının etkin biçimde kullanılmasına, emeğimizin karşılığını almaktan mesleki itibarımızın korunmasına kadar çözüm bekleyen önemli meselelerimiz bulunmaktadır. Artan büro giderleri, vergi ve sigorta yükümlülükleri, vekâlet ücretlerinin tahsilinde yaşanan güçlükler ve avukatlık emeğinin ekonomik karşılığını bulamaması, özellikle serbest çalışan meslektaşlarımızı bihayli zorlamaktadır. Genç meslektaşlarımız ise mesleğe adım attıkları ilk yıllarda ekonomik bağımsızlıklarını kazanabilmek ve mesleklerini sürdürebilmek için ciddi bir mücadele vermektedir.”

Afyonkarahisar Baro Başkanı Av. M. İpek Yılmaz Göktürk’ün listesi
BAŞKAN
MELEHAT İPEK YILMAZ GÖKTÜRK (710)
YÖNETİM KURULU
ALİİHSAN KARANFİL (870)
ASUDE BURÇİN ÖZER (871)
HASAN MUHAMMET SEZER (883)
İBRAHİM KÖKEN (956)
EMİNE CEREN ERDEM (976)
MEHMET TAŞKIN (982)
AYŞE NUR KAYA MİLLİK (1027)
RUKİYE ÖNDER SEL (1030)
MÜCAHİT FATİH KİRİŞ (1122)
GÜLHAN BOZDAĞ SANDUVAÇ (1182)
DİSİPLİN KURULU
HAMDİ YAKUT (340)
SÜLEYMAN UĞUR ÜNSOY (463)
SEVDA ÇOBAN (803)
HALİDE YAMAN (864)
ÖZLEM ÖZER (1097)
DENETLEME KURULU
OSMAN TOYDEMİR (686)
İSMET ÖZENER (768)
HASAN VERGİLİ (1058)
ÜST KURUL DELEGELERİ
CANAN KESTİOĞLU (600)
ŞÜKRÜ ELBİR (637)
EMRAH KARA (856) >>>Ferhat YÜKSEL
