Gazze’de sağlık ve tıp eğitiminin geleceği ele alındı
Gedik Ahmet Paşa İl Halk Kütüphanesi Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen programa, AFSÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan Doç. Dr. Usame Rakip moderatörlüğünde Prof. Dr. Vafi Atalay ve AFSÜ Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencisi Mona B.M. Abuqamar konuşmacı olarak katıldı.

Programda, Gazze’de sağlık hizmetleri ve tıp eğitiminin devam ettirilmesi için yaşanan zorluklar ele alındı. Savaş ve kuşatma koşullarının sağlık çalışanları ile tıp öğrencileri üzerindeki etkileri değerlendirildi.
Gazze’de tıp eğitiminin sürdürülebilmesinin önemi ve sağlık alanında yaşanan sorunlar üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Protokol ve akademisyenler programa katıldı
Konferansa Afyonkarahisar Valisi Naci Aktaş, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hasan Arslan, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Numan Kral, Belediye Başkan Yardımcısı Eylem Ayar, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Siper, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Dr. Özgür Kavak, öğrenciler ve akademisyenler katıldı.

