Beşiktaş’ın UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Kauno Zalgiris’i 3-0 mağlup ettiği karşılaşmaya Afyonlu milli futbolcu Orkun Kökçü damga vurdu. Siyah-beyazlı takımın kaptanlığını yapan Orkun Kökçü, karşılaşmanın 58. dakikasında kullandığı penaltıyı gole çevirerek takımının üçüncü golünü kaydetti. Bu gol, milli futbolcunun bu sezon çıktığı 6. resmi maçındaki 3. golü oldu.

AFYONKARAHİSAR’IN GURURU
Kariyerinde önemli bir yükseliş yakalayan Orkun Kökçü, Beşiktaş formasıyla sergilediği performansla memleketi Afyonkarahisar’da da yakından takip ediliyor. Siyah-beyazlıların kaptanlığını üstlenen milli futbolcunun Avrupa kupalarında attığı goller, Afyonkarahisarlı futbolseverler için de ayrı bir gurur kaynağı oluşturuyor. Orkun, UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turunda Danimarka temsilcisi Midtjylland ile oynanan iki karşılaşmada da birer gol kaydetmişti. Kauno Zalgiris karşısında da fileleri havalandıran milli futbolcu, Avrupa macerasında gol serisini sürdürdü.

6 MAÇIN TAMAMINDA İLK 11
Sezon başından bu yana istikrarlı bir görüntü ortaya koyan Orkun Kökçü, Beşiktaş’ın oynadığı 6 resmi karşılaşmanın tamamında ilk 11’de sahaya çıktı. Milli futbolcu, bu maçların 5’inde UEFA Avrupa Ligi elemelerinde, 1’inde ise Süper Lig’de forma giydi. Beşiktaş’ın kaptanı olarak takımının Avrupa yolculuğunda önemli sorumluluk üstlenen Orkun, attığı 3 golle de skor katkısı sağladı. Beşiktaş’ın Kauno Zalgiris karşısındaki 3-0’lık galibiyetinde Hyeon-Gyu Oh ve Amir Murillo da birer gol kaydetti. Siyah-beyazlı ekip, bu sonuçla rövanş öncesinde önemli bir avantaj elde etti. Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği milli futbolcu Orkun Kökçü, Beşiktaş kaptanı olarak hem Avrupa’da hem de Süper Lig’de sergilediği performansla adından söz ettirmeye devam ediyor. >>>Ferhat YÜKSEL (foto: İHA)






