Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zafer Müzesi’nin yüzde 80’i tamamlandı

Zafer Müzesi’nin yüzde 80’i tamamlandı
Afyonkarahisar’daki Zafer Müzesi bu yaz ayında tamamlanıyor. Restorasyon çalışmalarının yüzde 80’i bitti. Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın “büyük adım” diye duyurduğu konuya, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi açıklık getirdi, gerçekçi rakamlarla yanıt verdi. Afyonkarahisar Belediyesi’nin basın birimden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın Zafer Müzesi için “büyük bir adım attığı” duyuruldu. Açıklamaya göre Afyonkarahisar Belediyesi, Eskişehir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’ne resmi başvuruda bulunarak, Zafer Müzesi’nin restorasyon işinin Afyonkarahisar Belediyesi’ne devredilmesini talep etti.

İHALE EYLÜL 2021’DE YAPILDI Ancak Başkan Burcu Köksal’ın bu açıklamalarına, Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından resmi, somut ve rakamlarla cevap verildi. Açıklamada, Zafer Müzesi restorasyon işinin Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından 22 Eylül 2021 tarihinde ihale edildiği, ihale kapsamında restorasyon projesinde belirtilmiş olan ve analizler sonucunda yapıya sonradan eklenen ve zarar veren betonarme kolon ve kirişlerin kaldırıldığı hatırlatıldı.

7 MİLYONDAN FAZLA KAYNAK AKTARILDI Zafer Müzesi restorasyon inşaat işleri için Zafer Kalkınma Ajansı, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü ve İl Özel İdare ortaklığı ile 7 milyon 130 bin 487 lira bütçeli proje hazırlandığı ve 25 Nisan 2023 tarihinde Zafer Kalkınma Ajansı ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

YENİ HALİYLE DAHA FAZLA İLGİ ÇEKECEK Açıklamada şu görüşlere yer verildi; “Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü ile Zafer Kalkınma Ajansı 2023 ve 2024 yılı yatırım bütçeleri ve Afyonkarahisar Valiliği’nin mali desteği ile ‘Zafer Müzesi 2. Etap Güçlendirme, Restorasyon ve Tefrişat Yapım İşi İhalesi’ yapılmış, ihale kapsamında iç cephe çelik konstrüksiyon gezinme platformu ve ince sıvalar tamamlanmış, ahşap, kapı ve pencerelerin boyası ile teşhir ve tanzim dolaplarının imalatı da yapım aşamasındadır. Zafer Müzesi restorasyon işinin yüzde 80’i tamamlanmış olup yaz aylarında ziyarete açılması planlanmaktadır. Zafer Müzesi restorasyonu tamamlandığında orijinal hali olan Cumhuriyet öncesi mimari yapısına kavuşacaktır. Ayrıca iç mekân düzenlemesi ile o dönemde kullanılan materyallerle Zafer Müzesi zenginleştirilerek, savaş zamanı yaşananlara ışık tutan bir müze haline gelecektir. Yürütülen çalışmalarda destekleri nedeniyle Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne, Tarım ve Orman Bakanlığı 5. Bölge Müdürlüğü’ne ve Zafer Kalkınma Ajansı’na teşekkür ediyoruz.”

VALİ YİĞİTBAŞI YAZ AYINI İŞARET ETMİŞTİ Öte yandan Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, iki ay önce katıldığı bir radyo programında, Zafer Müzesi’ndeki restorasyon çalışmalarının bu yaz mevsiminde biteceğini belirtmişti. YUNUS ÜSTÜNDAĞ

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Emirdağ’da Halk Ekmek büfe sayıları artıyor
Sıradaki Haber Emirdağ’da Halk Ekmek büfe sayıları artıyor