Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TEKNOFEST’te Afyonkarahisar gururu

Afyonkarahisar’dan genç bir mühendislik mezunu, TEKNOFEST 2026’da elde ettiği dereceyle dikkat çekti. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden bu yıl mezun olan Lokman Tuğrul Emek, ekip arkadaşlarıyla birlikte katıldığı yarışmada Türkiye üçüncülüğü elde etti.

Afyonkarahisar’dan genç bir mühendislik mezunu, TEKNOFEST 2026’da elde ettiği dereceyle

TEKNOFEST ile Hepsiburada iş birliğinde düzenlenen Yapay Zeka Destekli Lojistik Anahat Optimizasyonu Yarışması 2026, 510 takımın katılımıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı bölgelerinden üniversite mezunlarının yer aldığı KTT QuickSolver takımı, geliştirdiği projeyle yarışmada dereceye girmeyi başardı.

510 TAKIM ARASINDAN FİNALE KALDILAR

Lokman Tuğrul Emek’in yanı sıra Kayrahan Özcan, İrem Kabil, Özgün Gülsevinç ve Selin Çakmaker’den oluşan ekip, e-ticaret sektöründe lojistik süreçlerin daha verimli hale getirilmesine yönelik bir çözüm geliştirdi.

Proje kapsamında gelecek haftalardaki talebin yapay zeka destekli olarak tahmin edilmesi ve öngörülen talebin en uygun şekilde taşınmasına yönelik bir optimizasyon modeli üzerinde çalışıldı.

Yarışmada temel çözüm ve gelişmiş çözüm aşamalarını başarıyla tamamlayan ekip, 510 takım arasından finale yükseldi.

TEKNOFEST’te Afyonkarahisar gururu

AKÜ MEZUNİYETİNE TÜRKİYE DERECESİ

29 Ağustos’ta Hepsiburada Teknoloji Merkezi’nde gerçekleştirilen finalde projelerini jüriye sunan KTT QuickSolver takımı, yarışmayı Türkiye üçüncüsü olarak tamamladı.

Bu derece, 2026 yılında AKÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Lokman Tuğrul Emek için de ayrı bir anlam taşıdı.

Emek’in, makine öğrenmesi ve optimizasyon alanlarındaki bilgi ve deneyimiyle projenin geliştirilmesine aktif katkı sunduğu belirtildi.

Öte yandan Emek, geçtiğimiz yıl da TEKNOFEST-Trendyol iş birliğiyle düzenlenen yarışmada ekip arkadaşlarıyla birlikte Türkiye ikinciliği elde etmişti. Genç mühendis, üst üste iki yılda TEKNOFEST yarışmalarında dereceye girerek dikkat çekti. >>>Haber Merkezi