Tınaztepe Göleti çevresinde düzenlenen etkinliğe Tınaztepe Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerinin yanı sıra Merkez TOKİ İlkokulu öğrencileri de katıldı. Öğrenciler ve öğretmenler, gölet çevresindeki atıkları toplayarak daha temiz ve yaşanabilir bir çevre için farkındalık oluşturdu.

Etkinlikte öğrenciler, çevre temizliğinin önemine dikkat çekerken doğanın korunmasına yönelik mesajlar verdi. Etkinlikle, çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması ve gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakılması amaçlandı.

Sinanpaşa Kaymakamı Bünyamin Miroğlu, etkinliğin Dünya temizli Günü dolayısıyla farkındalık yaratmak için çevre temizliği etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti. Miroğlu, “Gençlerimiz, çocuklarımız bizim geleceğimiz. Onların daha temiz bir çevreye sahip olması, çevremizi de gelecek nesillere temiz bırakmaları için onlarda farkındalık oluşturmak istedik. Hep beraber Tınaztepe göletinin etrafında bulunan mesire alanında temizlik yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Etkinlik Koordinatörü Melek Çolak da, etkinliğin temasının “Gelecek bizimse, onu korumak hepimizin sorumluluğudur” olduğunu ifade etti. Çolak, öğrencilere çevre bilincini aşılamak için düzenlenen etkinliğe destek veren Kaymakamlık, belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür etti.>>>HABER MERKEZİ
