Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sanatçı Haluk Levent iddiaları kabul ederek hayranlarından af diledi

AHBAP Derneği kurucusu ve ünlü sanatçı Haluk Levent, 2025 yılında ticari faaliyetleri kapsamında düzenlediği iki ayrı çekin karşılıksız çıkması üzerine açılan davada büyük bir hukuki şok yaşadı. İstanbul Anadolu 24. İcra Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın beşinci celsesinde karar çıktı ve ünlü sanatçıya rekor düzeyde adli para cezası ile ticari yasaklar getirildi. Sosyal medya hesabından jet hızıyla açıklama yapan Levent, iddiaların doğru olduğunu belirterek kamuoyundan özür diledi.

AHBAP Derneği kurucusu ve ünlü sanatçı Haluk Levent, 2025 yılında

Mahkemeden hem dev para cezası hem de çek hesabı açma yasağı çıktı

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen ve vadesi geldiğinde bankada karşılığı bulunmayan iki büyük tutarlı çek nedeniyle alacaklıların şikayetçi olması üzerine başlayan adli süreç tamamlandı. Dosyadaki mevcut delilleri ve banka kayıtlarını inceleyen mahkeme heyeti, suç unsurunun sabit olduğuna hükmetti.

Dava dosyasına giren karşılıksız çeklerin detayları ise şu şekilde paylaşıldı:

  • 20 Mayıs 2025 vadeli çek: 19 milyon 987 bin TL

  • 30 Haziran 2025 vadeli çek: 50 milyon 83 bin TL

İstanbul Anadolu 24. İcra Ceza Mahkemesi, bu iki çekin toplam bedeline denk gelecek şekilde tam 70 milyon TL tutarında adli para cezası uygulanmasını kararlaştırdı. Mahkeme ayrıca, Haluk Levent’in ticari hayatını doğrudan etkileyecek bir karara daha imza atarak yeni bir çek düzenlemesini ve yeni bir çek hesabı açmasını tamamen yasakladı.

“25 yıl sonra tekrar çek ile gündeme geldim, beni bağışlayın”

Hakkındaki mahkumiyet kararının basına yansımasının ardından resmi sosyal medya hesapları üzerinden takipçilerine seslenen Haluk Levent, yaşanan süreci dürüstçe itiraf etti. Herhangi bir krizin olmadığını savunan ünlü sanatçı, “Bahse konu olan çek ile ilgili taksit kararının çıkmasını kendi avukatımız istedi. 24 ay taksitle ödemeler yapılacak, ortada bir sorun yok. 25 yıl sonra tekrar çek ile gündeme geldim. Beni bağışlayın” ifadelerini kullanarak derin üzüntüsünü dile getirdi.

Ödeme planına uyulmazsa cezaevi yolu görünebilir

Yerel mahkemenin verdiği bu rekor adli para cezası, sanatçının apar topar cezaevine gireceği anlamına gelmiyor. Hukuki prosedür gereği kararın uygulanabilmesi için öncelikle istinaf aşamasının tamamlanması beklenecek. Haluk Levent’in avukatları aracılığıyla karara itiraz ederek davayı üst mahkemeye taşıyacağı öğrenildi. İstinaf Mahkemesi yerel mahkemenin kararını onayıp ceza kesinleşirse, Levent’e parayı ödemesi için yasal taksitlendirme sunulacak. Sanatçı, kesinleşen bu dev adli para cezasını taahhüt edilen takvimde ödemezse yasalar gereği cezaevine gönderilme riskiyle karşı karşıya kalacak.>>>HABER MERKEZİ