Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mekke savunma paktı bakanları Suudi Arabistan’ı desteklemek için acil bir toplantıyı görüştü.

Suudi Arabistan, Pakistan ve Türkiye dışişleri bakanları, BM Genel Kurulu görüşmeleri kapsamında New York’ta bir araya geldi.

Suudi Arabistan, Pakistan ve Türkiye dışişleri bakanları, BM Genel Kurulu

Saudi Gazette’nin Cuma günü bildirdiğine göre, Suudi Arabistan, Pakistan ve Türkiye dışişleri bakanları, Mekke savunma anlaşması kapsamında Suudi Arabistan’a destek verme yollarını görüşmek üzere üç ülkenin genelkurmay başkanlarının acil bir toplantısı için düzenlemeleri görüştüler.

Prens Faysal bin Farhan, İshak Dar ve Hakan Fidan, Suudi Arabistan’ın New York’taki BM Daimi Temsilciliği merkezinde istişarelerde bulundular.

Bakanlar, Suudi Arabistan’a savunma anlaşması kapsamındaki taahhütler doğrultusunda destek mekanizmalarını inceleyecek olan genelkurmay başkanları toplantısı için devam eden hazırlıkları gözden geçirdi.

Mekke Anlaşması, taraflardan herhangi birine yönelik bir saldırının tüm taraflara yönelik bir saldırı olarak kabul edileceğini öngörmektedir.

Bakanlar görüşme sırasında, Mekke’yi ve Suudi Arabistan’daki sivil ve ekonomik tesisleri hedef alan saldırıları “şiddetle kınadılar”.

Bölgedeki son gelişmeleri ele aldılar ve uluslararası hukuka uymanın, iyi komşuluk ilişkilerini sürdürmenin, devlet egemenliğine karşılıklı saygı göstermenin ve iç işlerine karışmamanın önemini vurguladılar.

Ayrıca denizcilik güvenliğinin ve seyrüsefer özgürlüğünün sağlanmasının öneminin altını çizdiler.

Bakanlar, bölgede sürdürülebilir barış ve istikrar için çalışma, gerilimleri azaltma çabalarını destekleme ve devam eden krizlere barışçıl çözümler bulma konusundaki kararlılıklarını yinelediler.