Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Hemşehrilerimiz değişim noktasında talep içerisindeler”

“Hemşehrilerimiz değişim  noktasında talep içerisindeler”
Kanal3’te Programlar Müdürü Berna Uğur Türksoy’un sunduğu Adaylar Konuşuyor programına konuk olan MHP Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, yaptığı açıklamada, “Hemşerilerimizden de son derece olumlu bir tepki alıyoruz yerel yönetim bazında mutlaka bir değişim gerçekleşmesinden yanalar” dedi.   Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Sezer Küçükkurt, Afyonkarahisar’da girilmedik cadde, sokak bırakmadıklarını kaydederek, “Hemşerilerimizden de son derece olumlu bir tepki alıyoruz yerel yönetim bazında mutlaka bir değişim gerçekleşmesinden yanalar bizlere en çok iletilen konu bu 20 yılı aşkın süredir belediye yönetiminde AK Parti etkindir Afyonlu hemşehrilerimiz değişim noktasında talep içerisindeler yola çıkmamızdaki ana unsurlardan bir tanesi de bu değişim talebini okumamızdır. AK Parti ile MHP Cumhur ittifakı çatısı altında ülke meselelerinde birlik ve beraberliğini Cumhur İttifakı son derece sağlıklı bir şekilde işlemektedir toplumun bazı kesimlerinde ayrıştırma olduğunu söyleyebilirim Bu bizlerin siyasi anlayışına göre son derece yanlış bir durum MHP Genel manada toplumun tüm kesimini kucaklayan onlara hizmet noktasında çözüm önerileri sunan bir anlayışı benimsiyor” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel dönüşüm noktasında açıklamalarda bulunan Küçükkurt, “Kentsel  dönüşüm sorunu nasıl çözülmeli? Her şeyden önce insanların istek ve taleplerine kulak verilmeli. Afyonkarahisar Belediyesi’nin imkanları gerçekten çok geniş birçok bölgede belediyenin kendi arsaları ya da hazineye ait arsaları bulunmaktadır. Biz bunları tespit ettik ama ranta meydan vermemek için bunları açıklamıyoruz insanları borçlandırmadan atasından kalmış malının mülkünün değerini buldurarak onları yeniden mal mülk sahibi yapacak alternatifleri ortaya koyacağız. Bununla ilgili çalışmalarımızı hazırladık ayakları yere basan durumlar kademe kademe, etap etap kentsel dönüşüm çalışmasını sadece Mısri Mahallesi’nde etap etap yapıp alternatifleri vatandaşa sunarsak ve onlarla uzlaşma yoluna gidersek çözüm işte zor değil” dedi.

“ŞEHİR MERKEZİNİN MUHTELİF NOKTALARINDA ALTERNATİF OTOPARK ALANLARI OLUŞTURMALIYIZ”

Afyonkarahisar’da yaşayanların en büyük sıkıntılarından birisinin şehir içi trafik olduğunu kaydeden Küçükkurt, “Afyon’da yaşayan herkesin en büyük sıkıntılarından bir tanesi şehir içi trafik. Bizler de uzun süredir bu noktada mustaribiz artık şehir içinde trafik işlemez hale geldi. Şehir merkezinin muhtelif noktalarında alternatif otopark alanları oluşturmalıyız bu otopark alanları sadece arsa bazında değil katlı otopark şeklinde yapılmalı gittiğimiz birçok büyük şehirde de hep birlikte bunları görüyoruz ve dediğim kanları da bunu yapmaktan aciz değil Hem yer olarak hem de maddi imkanlar olarak Afyonkarahisar Belediyesi yapabilecek güce sahip” dedi.   TARIMA DAYALI OSB Tarıma dayalı OSB Projesini anlatan Küçükkurt, “Tarıma dayalı OSB Projemiz Afyonkarahisar’da üretilen örnek veriyorum bezelye veya salatalık Afyon’da üretiliyor başka illere gittiğinde bir sanayi ürününe dönüşüyor konserve oluyor turşu oluyor. Afyon’da tarıma dayalı OSB’yi kurup geliştirebilirsek Afyon’un kendi ürünlerini sanayi ürünü haline getirmiş olacağız bu Afyonkarahisar ekonomisine doğrudan katkı sağlayacak. Afyonkarahisar dışından gelen bir yatırımcı OSB bölgesinde bir fabrika kuracak burada istihdam sağlayacak ve katkı sağlayacak tarıma dayalı OSB’ye baktığımızda Afyonkarahisar’ın ekonomisinin temelinden itibaren çok daha büyük bir katma değer sağlayacak özelliğe sahip olacak Afyon’un toprağında yetişmiş çiftçisinin hazırladığı Afyon’un köylüsünün ürettiği ürün çok daha fazla değer kazanacak” dedi.
KADINANA SUYU
Küçükkurt, “Afyonkarahisar Belediyesi’nde yüzyıllara hitap eden bir Kadınana suyu markası var marka aslında Zaten oluşmuş Biz Bu markayı bir ticari değere dönüştürmenin hevesindeyiz Yoksa gidip Kışlacık Mahallesi’nde hemşerimizin su doldurdu ya da değişik kanallarla şehir merkezine gelmiş olan kadınana suyunu kesip de vatandaşa bu suyu parayla satmayı amaçlıyor değiliz hemşerilerimiz buralardan yine faydalanacaklar ama ilaveten Afyon Belediyesi ve diğer kamu kurumlarının katkılarıyla Kadınhanı suyunun bir şişe suyu markası olması lazım bu hem istihdam hem katma değer hem de Afyonkarahisar’ın markalarına değer katacaktır” dedi.
FUAR VE KONGRE MERKEZİ, ÇOCUK KÖYÜ, HİLAL KART
Küçükkurt, Afyonkarahisar’ın fuarlar ve kongreler merkezi olabilmesi için yeni bir fuar ve kongre merkezinin oluşturulacağını kaydederek, “Afyonkarahisar’ın fuarlar ve kongreler merkezi olabilmesi için yeni bir fuar ve kongre merkezi oluşturulacak burada gerçekleşecek organizasyonlar şehrin vizyonuna katkı sağlayacak mermer fuarından gastronomi fuarına kadar Türkiye’ye Şamil hale gelecek zeminler hazırlayacaktır lojistik taşıma Merkezi tüm karayolu ve demiryollarının kesişim noktasında bulunan Afyonkarahisar’ın Lojistik sektöründe de ortak kesişim noktası olması sağlanacak. Gençlerimiz erenlere hapsolmuş durumda Afyonkarahisar ile Erenler arasındaki Bağları kuvvetlendirmemiz gerekiyor Afyonkarahisar’a gelen her bir öğrencimizi birer turizm elçisi olarak görmemiz gerekiyor. Tiyatro sinema gibi faaliyetler artırılmalı sanatsal etkinliklerin artırılması Afyonkarahisar Belediyesi önce rol oynayacak. Çocuk Köyü ailelerin küçük çocukları ile birlikte gittiklerinde çocuklarını güvenli bir şekilde oyun ortamına bırakabilecekleri anne ve babaların da çocuklarını gözetlerken sosyalleşme imkanını bulabilecekleri alanlar ve parklar oluşturulacak. Hilal Kart çalışması ile belediyenin sosyal imkanlarından faydalanmaları sağlanacak emeklilerimize ve ihtiyaç sahibi hemşerilerimize Hilal Kart verilecek Hilal Kart sistemi ile hemşehrilerimize maddi katkı sunulacak hane halkı gelirleri askeri ücret altında kalan tüm hemşerilerimizin temel ihtiyaçları belediye tarafından karşılanacak” dedi.
Reklamı Geç
Sayın Gayrimenkul