Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin üçüncü haftasında konuk ettiği Çekya temsilcisi Slavia Prag’la 2-2 berabere kaldı.
İlk Yarı
4. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Oğuz Aydın ceza yayına katedip uzaktan sert vurdu, kaleci Markovic’in müdahalesine rağmen top üst köşeden filelerle buluştu: 1-0
11. dakikada fark 2’ye çıktı. Sağ kanatta topla buluşan Semedo, ceza sahasına hareketlenen Greenwood’a pasını aktardı. Bu futbolcu meşin yuvarlağı düzeltip sert vurdu, top kalecinin solundan filelere gitti: 2-0

15. dakikada Slavia Prag golü buldu. Ederson’un pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Guendouzi’nin hatalı pasında meşin yuvarlağı kapan Provod, karşı karşıya pozisyonda topu ağlara yolladı: 2-1

27. dakikada sağdan ceza sahasına giren Greenwood, rakibinden sıyrılıp müsait pozisyondaki Guendouzi’ye pasını aktardı. Bu futbolcunun ceza yayı üzerinden şutunda, meşin yuvarlak az farkla üstten dışarı çıktı.
37. dakikada Kante’nin pasında topla buluşan Oğuz Aydın, ceza sahası dışı sol çaprazından çok sert vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta gitti.
45. dakikada kendi yarı alanında topla buluşan Brown, meşin yuvarlağı rakip yarı alana taşıyıp ceza sahası içine ortaladı. Arka direkte topu alan Vedat Muric’in düzeltip vuruşunda, kaleci Markovic gole izin vermedi.
İlk 45 dakika Fenerbahçe’nin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci Yarı
61. dakikada Slavia Prag tehlikeli geldi. Sağ kanatta topla buluşan Sturm, ceza sahası içindeki Nowak’a pasını aktardı. Bu oyuncunun çaprazdan şutunda, savunma son anda ayak koyarak tehlikeyi önledi.
64. dakikada Fenerbahçe net fırsattan yararlanamadı. Sol kanatta topla buluşan Lukaku, kale sahası önüne hareketlenen Nene’ye pasını aktardı. Bu futbolcunun karşı karşıya pozisyonda vuruşunda, kaleci Markovic gole izin vermedi.

82. dakikada Greenwood’un pasında ceza sahası içinde topla buluşan Lukaku’nun çaprazdan düzeltip vuruşunda, top az farkla üstten auta çıktı.
90. dakikada Slavia Prag eşitliği yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Ayaosi’nin ceza sahasına gönderdiği ortaya hareketlenen Kacor, kale sahası önünden yaptığı vuruşla topu ağlara yolladı: 2-2

Müsabaka 2-2’lik eşitlikle sonuçlandı.
Bu sonuçla Fenerbahçe, bu sezon Şampiyonlar Ligi’ndeki 2. beraberliğini yaşadı.
Sarı-lacivertliler, 3 maç sonunda puanını 2’ye yükseltti.

Tribünlerden İsmail Kartal’a istifa çağrısı
Fenerbahçeli taraftarlar, teknik direktör İsmail Kartal’ı istifaya davet etti.
Sarı-lacivertli taraftarlar, 90. dakikada yenen beraberlik golünün ardından uzun süre teknik direktör İsmail Kartal için istifa çağrısında bulundu.
İsmail Kartal, maçın bitiş düdüğünün hemen ardından oyuncularını beklemeden soyunma odasının yolunu tuttu.

Şampiyonlar Ligi’ndeki en erken gol
Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’ndeki en erken golünü Slavia Prag karşısında kaydetti.
Şampiyonlar Ligi’nde 7. sezonunu yaşayan sarı-lacivertliler, bu zamana dek en erken golüne 2001-2002 sezonunda Bayer Leverkusen karşısında 6. dakikada imza atmıştı.
Fenerbahçe’nin, Slavia Prag karşısında 4. dakikada bulduğu gol, Şampiyonlar Ligi tarihindeki en erken golü oldu.

Ake sakatlanarak çıktı
Fenerbahçe’nin tecrübeli stoperi Nathan Ake, yaşadığı sakatlık nedeniyle oyuna devam edemedi.
Maçın 19. dakikasında yerde kalan 31 yaşındaki oyuncu sağ üst arka adalesini tuttu.
İlk tedavisi sahada yapılan Ake, sağlık heyeti eşliğinde sahayı terk etti ve yerini 21. dakikada Oppong’a bıraktı.

Şampiyonlar Ligi’nde kalesini kapatamadı
Fenerbahçe, bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı 3 karşılaşmada da kalesinde gole engel olamadı.
Ligin ilk haftasında sahasında Roma ile 1-1 berabere kalan sarı-lacivertliler, ikinci maçında ise İngiltere’de Aston Villa’ya 6-0 yenilmişti.
Fenerbahçe, üçüncü hafta maçında da Slavia Prag’ın attığı 2 gole engel olamadı.
İsmail Kartal: “Bu istemediğimiz bir şeydi”
Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, 2-0 öne geçtikleri maçta ortaya çıkan sonuç sebebiyle üzgün olduklarını söyledi.
Chobani Stadı’nda oynanan müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kartal, mücadeleye çok iyi başlayıp 2-0 üstünlüğü yakaladıklarının altını çizdi.
Oyunun kalanında taraftarları hayal kırıklığına uğrattıklarını belirten Kartal, “Onları üzdüğümüz için biz daha çok üzgünüz. Sonuçta bu Şampiyonlar Ligi maçı. Bu akşam oyuncularım çok iyi mücadele etti. Çok iyi bir takıma karşı oynadık. Fiziksel özellikleri çok yüksek bir rakip. İkinci yarıda bulduğumuz net pozisyonları değerlendiremedik. Rakibe her ne kadar az pozisyon versek de maç 2-2 bitti. Bu istemediğimiz bir şeydi.” ifadelerini kullandı.
Ake’nin yaşadığı sakatlık sebebiyle mecburi değişiklik yaptıklarını dile getiren Kartal, “Ake, sağ üst arka bölgesinde çekme olduğunu belirtti, riske etmek istemedi. Yarın MR’ı çekilecek. Bakalım yırtık var mı, varsa hangi derecede göreceğiz.” açıklamasını yaptı.
Oğuz Aydın’ı oyundan almasıyla ilgili eleştiriler hakkında konuşan Kartal, şöyle konuştu:
“Kerem takım savunmasına bugün Oğuz’dan daha çok yardım etti. Oğuz 3-4 maçtır sürekli oynuyor. İkinci yarıda yoruldu. Bazı isteklerimizi yapamamaya başladı. Çok güzel bir gol attı. Kerem belki skora katkı yapamadı ama takım savunmasına katkısı oldu.”
Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında oynanacak Galatasaray derbisine en iyi şekilde hazırlanıp taraftarları mutlu etmek istediklerini belirten Kartal, tribünlerden gelen ‘İstifa’ tezahüratlarıyla ilgili olarak da “Futbolda bunlar var. Bugün ‘istifa’ diye bağırdılar. Üzgünüm, keşke böyle bir şey yaşamasaydım ama oldu. Önümüzde çok önemli bir maç var. Derbi var, kazanırız, sonrasında yine kazanırız, taraftarlarımızla barışırız.” ifadelerini kullandı.
Mason Greenwood: “Önümüze bakıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz”
Chobani Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Mason Greenwood, “İyi oynadığımızı söyleyebilirim, golümü attım ama takım her şeyden önce gelir. Bugün maalesef yeterli olmadı. Dolayısıyla maçla alakalı çok fazla şey söylemek istemiyorum. Üzerimizde çok fazla kötü şans var. Bence maçı kazanmak için yeterli performans sergiledik. Yapacak bir şey yok, önümüze bakıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.
İki takımın da temposunun düştüğünü aktaran Greenwood, şunları kaydetti:
“Oyunun temposu düştü ama iki takımın herhangi biri diğerine daha üstün değildi. Maçın eşit şekilde gittiğini söyleyebilirim. Bugün bizler açısından şanssız bir gündü ama çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben açıkçası sahada olmaktan keyif alıyorum. Hocamız nerede oynamamı istiyorsa ben orada oynarım. Çok fazla geri çekildiğimize katılmıyorum. Futbolda bu tarz şeyler olabiliyor. Herhangi bir takımın diğerinden üstün olduğunu düşünmüyorum. İstediğimiz şekilde maalesef olmadı son dakika bir gol yedik ama futbol böyle.”>>>AA
