Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Eber Gölü’nde umut yeniden kanatlandı: Flamingolar geri döndü

Kuraklık, çevre kirliliği ve su kaybıyla mücadele eden Eber Gölü, doğanın geri dönüşüne sahne oldu. Gölde süzülen flamingolar ve su kuşları, koruma çalışmalarının ne kadar hayati olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Kuraklık, çevre kirliliği ve su kaybıyla mücadele eden Eber Gölü,

Uzun süredir çevre sorunlarıyla ve kuruma tehlikesiyle gündeme gelen Eber Gölü’nde, doğaseverleri heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Eber Gölü Yaşasın Hareketi tarafından paylaşılan görsel kayıtlarda, göçmen kuşların ve flamingoların havzada yeniden boy gösterdiği, doğal yaşamın canlanmaya başladığı görüldü.
“YAĞIŞLARA BIRAKILAMAZ, KALICI ÇÖZÜM ŞART”

Eber Gölü'nde umut yeniden kanatlandı: Flamingolar geri döndü
Konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Eber Gölü Yaşasın Hareketi Başkanı Ekrem Önder Çiftçi, flamingoların dönüşünün sevindirici olduğunu fakat tehlikenin henüz geçmediğini vurguladı. Doğanın şans verildiğinde kendini yenileyebildiğini belirten Çiftçi, şu ifadeleri kullandı:
“Flamingoların gelişi hepimizi mutlu etti ancak kimse bu manzaraya bakıp sorunun çözüldüğünü düşünmesin. Eber Gölü’nün geleceği yalnızca yağışlara bırakılamaz. Akşehir ve Eber Gölleri Eylem Planı ivedilikle uygulanmalı, Akarçay Havzası etkin şekilde korunmalı ve kirlilikle mücadele ertelenmemelidir.”
DÜNYANIN ORTAK MİRASI

Eber Gölü'nde umut yeniden kanatlandı: Flamingolar geri döndü
Eber Gölü’nün sadece bölgenin değil, dünyanın ortak doğal mirası olduğunu hatırlatan Çiftçi, göldeki her canlı varlığının insanlığa bir mesaj niteliği taşıdığını söyledi. Kamu kurumlarına, yerel yönetimlere ve vatandaşlara ortak sorumluluk çağrısı yapılan açıklamada, gölün tamamen eski canlılığına kavuşana kadar mücadelenin kararlılıkla süreceği ifade edildi.