ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS), depremin merkez üssünün Tobelo bölgesinin 58 kilometre batısında, deniz açıklarında olduğunu açıkladı. Kurum, depremin yerin 120.9 kilometre derinliğinde meydana geldiğini bildirdi.
İlk belirlemelere göre deprem nedeniyle herhangi bir can veya mal kaybı yaşanmadı. Yetkililer, şu ana kadar olumsuz bir ihbar alınmadığını belirtirken, bölgede tsunami uyarısı da yapılmadı.
Uzmanlar, deprem sonrası bölgede artçı sarsıntıların yaşanabileceğine dikkat çekerken, gelişmelerin yakından takip edildiği ifade edildi. >>>Mustafa BAYER
Dünya sallanıyor: 6.2 büyüklüğünde deprem
Dünyanın farklı bölgelerinde peş peşe yaşanan depremlere bir yenisi daha eklendi. Endonezya açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.
