İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi bölümü Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, Ramazan Bayramı’nda tatlı tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu. Yeşilyaprak, “Ayıp olacak düşüncesiyle misafirlikte ikram edilen her şeyi yememeli ve hayır demeyi bilmeliyiz. Yediğimiz porsiyonları da en az 20 dakikada tüketmek kan şekerinin birden yükselmesine engel olacaktır” dedi.
İEÜ Medical Point Hastanesi Fonksiyonel Tıp Ünitesi bölümü Beslenme ve Diyet Uzmanı Sıla Yeşilyaprak, Ramazan Bayramı’ndaki tüketim alışkanlıkları hakkında önemli uyarılarda bulundu. 30 günlük orucun ardından bir anda 3 öğün yemek alışkanlığına dönülmemesi gerektiğine vurgu yapan Yeşilyaprak, “Ramazan sonrasında hemen 3 öğün yeme alışkanlığına dönmek doğru değil. Ramazan ayında günde ortalama 13 saat oruç tutuldu. Bu uzun bir süre ve vücudumuz buna alıştı. O yüzden bu süreç sonrası sindirim enzimlerimizin dinlenmesi için vücudumuza vakit tanımalıyız. Bu sebeple 3 öğün yemek sistemi yerine en az 15 dakika süren iki öğünlük beslenme düzenini benimseyebiliriz” dedi.12
22