Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Selcen Dilek ÇÖYGÜN
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bayram kuşağı

 

Sabırla ve sükunetle geçirmiş olduğumuz bir Ramazan ayının daha sonuna geldik ve Ramazan Bayramı’nı birbirinden güzel duygular içinde karşıladık. Her ne kadar güzel duygular desek de eski bayramların tadı bir başka yine de… Dilimizde, gönlümüzde o çocukluk geçmişimiz hep var.

Eski bayramlar, günümüzdeki bayramlara göre daha sade, daha samimi, yardımlaşma ve dayanışmanın bir arada olduğu özel günlerdi. Büyüklerin ellerini öpmek için yarışırdık. Bayram yaklaştıkça içimizde oluşan o heyecan, o mutluluk şimdilerde ne yazık ki pek kendini göstermiyor. Bayram yaklaştıkça yapılan ev temizlikleri şimdilerde yerini tatil planları ile doldurdu. Eskiden planlanan bayram ziyaretleri ise yerini gezilip görülecek rotalarla çiziliyor. Anlayacağınız insanı insana bağlayan, birliktelik duygularını arttıran geleneklerimiz unutulmaya yüz tuttu. Heyecanımız vardı, çocuklarımıza heyecanı bırakmadık.

Bu bayram da geleneklerini korumak isteyen büyüklerimiz ve yeni jenerasyona uyan Z kuşağı arasında geçip gitti diyebiliriz. Bir taraf kapının hemen yanında hazırlamış olduğu şeker tabağı ile çocuklarını beklerken, diğer taraf da bavullarını arabaya yükleyerek yaşadığı yerden az da olsa kurtulmanın planlarını yaptı. Her ne kadar farklı planlar yapılsa da anlayış elden bırakılmadı ve gidilemeyen her evin gönlü bir telefon ile kazanıldı neyse ki… Buna bile şükreder hale geldi toplumumuz.

Gelelim Afyonkarahisar’a… Afyonkarahisar’da da bayram coşkusu bir başka güzeldi.  Mahalle aralarında ellerinde şeker torbaları ile gezerek dolaşan minik çocuklar, kapıları çalan ve kapıları çalındıkça mutlu olan büyüklerimiz de bayramı heyecanla geçirdiler… Anadolu şehrinde bayram Afyon’da bayram metropol şehirlere göre daha şanslı…

Zaferin şehrinde siyaset de bayramı coşkuyla geçirdi. 31 Mart’ta yapılan seçimler sonrası değişen Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Burcu Köksal ilk bayramlaşmasını  gerçekleştirdi. İki güçlü kadın karakterleri ile Valimiz ve Belediye Başkanımızı yan yana birlikte görmek de bu şehrin yönetenlerinin hemcinsim olması gurur verici.

Yüzlerin güldüğü bayramlaşma töreninde önemli bir diğer kareyi ise AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak ile İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hakan Şeref Olgun’un kol kola girdiği ve biz birlikteyiz, birlikte hizmet etmeye hazırız mesajı vermesi önemli ve manidardı.

Birlikteliğin vurgulandığı bu kutlama programı unutulmaz anların Afyonkarahisar’da yaşanmasına vesile oldu.  Bayram, bayram gibi şeker tadında yaşandı ve bitti dedirtti. Gelecek bayramda da ekonomik sıkıntıların kendini daha az gösterdiği, vatandaşın yüzünün daha çok güldüğü, hepimizin mutlu olduğu bir bayrama erişmek dileğiyle…

Esen kalın.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER