Gece Gittiği Tarladan Geri Dönmedi
Olay, Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Ağaçlı Mahallesi’nde meydana geldi. Bölgede çiftçilikle uğraşan 61 yaşındaki Ali Yıldız, Kahvaltıcılar Altı Mevkii’nde bulunan arazisindeki mahsulü yaban domuzlarına karşı korumak maksadıyla gece saatlerinde evinden ayrıldı. Sabah olmasına rağmen evine dönmeyen Yıldız’dan haber alamayan eşi ve komşuları, durumu kontrol etmek için tarlaya gitti. Ailesi, Ali Yıldız’ı tarlada hareketsiz yatarken buldu.
Şüpheli Ölüm Üzerine Soruşturma Başlatıldı
Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye derhal jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık personelinin yaptığı ilk kontrolde, çiftçi Ali Yıldız’ın yaşamını yitirdiği teyit edildi. Jandarma olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı ilk incelemelerde, Yıldız’ın yüz bölgesinde hayvan ısırıklarından kaynaklandığı değerlendirilen izlerin bulunduğu belirlendi. Şüpheli bulunan ölüm olayı üzerine, Yıldız’ın cenazesi, ölüm sebebinin netleştirilmesi amacıyla otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.
Mahalle Muhtarından ‘Yaban Domuzu’ Tehdidi Vurgusu
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ağaçlı Mahalle Muhtarı Serkan Tarakçı, bölgedeki yaban domuzu popülasyonunun üreticiler için ciddi bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekti. Muhtar Tarakçı, üreticilerin ürünlerini koruyabilmek adına geceleri arazilerinde nöbet tutmak zorunda kaldığını ifade ederek, “Bölgemiz adeta yaban domuzlarının istilası altında. Ali Yıldız da o gece tarlasını korumak için çıkmış. Sabah dönmeyince yakınları aramaya çıkmış ve ne yazık ki acı tabloyla karşılaşmış” şeklinde konuştu. Olayın kesin nedeni, yapılacak otopsi raporu sonucunda netlik kazanacak.