Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Alınan kararlar yine ülke gündemine oturdu”

“Alınan kararlar yine ülke gündemine oturdu”

Kanal3’te Gazeteci İsmail Akar’ın moderatörlüğünde Gazeteciler Hakan Dilek, Ertuğrul Sevim ve Polat Yılmaz gündemdeki gelişmeler üzerine görüşlerini ifade ettiler.

  Gazeteci İsmail Akar, Afyonkarahisar Belediye Meclisi’ndeki gelişmeler üzerine yaptığı açıklamada, “Afyonkarahisar Belediyesi Meclisi Mayıs ayı toplantısını yaptı. Önemli kararlar çıktı. Çıkan bu kararlarda yine Türkiye gündeminin başına oturdu. Alınan kararlar yine ülke gündemine oturdu. Bunlardan en önemlisi mültecilerin 400 lira olan evlenme ücreti 10 bin liraya çıktı. Bu konuda DEVA Partisinden daha doğrusu CHP listesinden seçilen DEVA Partisi’nden Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Burcu Köksal hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Basına düşen açıklamalarda yine Belediye Meclisinde çıkan kararlardan şehit yakınları Gazi ve engelliler için yüzde 50 olan su bedeli indirimi yüzde 85’e düştü. Buda önemli bir indirim yine belediye tesislerindeki işletmelerde çay kahve içecek fiyatlarında yüzde 35’le yüzde 45’e yakın bir indirim oldu. Emeklilere sözü vardı. Burcu Köksal’ın bildiğiniz gibi emekliler içinde çok büyük bir ihtimalle Çınar Çay Bahçesi olarak adlandırılacak. Devrane Çay Salonu’ndaki yerde emeklilere çaylar önümüzdeki süreç içerisinde 1 liradan satılacak” dedi.  Gazeteci Hakan Dilek, “Burcu hanım makamında ziyaretçilerini AFSİAD’la beraber ilk buluşmayı onlarla yaptı. Yeni güzel bir kendisine güzel bir oda yapmışlar. Yüntaş’ta kabul ediyordu. Oradaki tefrişat bittikten sonra ilk ziyaretçisi AFSİAD’dan Kadir Sayın ve ekibi olmuştur. Ayaküstü tesadüfen belediyede bir işimiz var. Bizim Modern Sanayi ile ilgili bir işimiz var. Onunla ilgili görüşmeye gittiğimizde tabi baktığımızda Burcu hanımında burada çok örflü durduğunu ve buradaki işe artık makamından devam edeceği Afyonkarahisar’a yakışan belediye başkanı çok sade beyaz bir yer yapmış kendisine bembeyaz bir odası tabi burada makam odası gibi eski masadaki tefrişat duruyor. Masa tefrişatı sandalye tefrişatı ama içerde komple bir bembeyaz yeniden bir beyaz sayfa açmış gibi” dedi.    

“BELEDİYE BAŞKANLARI VAAT VEREREK GELİRLER”

Gazeteci, Ertuğrul Sevim, “1994’te Bolvadin Belediyesi’nde 1 buçuk yıl çalıştım. Daha sonra teknikerdim. İşte belediye başkanlığı seçimi yapıldı. Değiştikten sonra bir müddet çalıştık. Ondan sonra belediye başkanıyla görüş ayrılıklarımız olduğu gerekçesiyle yaşadığımız için biliyoruz. Maalesef belediyeler bu konularda personel açısından dezavantajlı yerlerdir. Çünkü belediye başkanları diğer kurumlardaki gibi değil. Personele mobbing uygularlar. Birimini değiştirirler. İşçi statüsündeyseniz sizi alırlar. Üniversite mezunu olsanız dahi park bahçeye gönderirler. Temizliğe gönderirler. Memursanız git yolunuzun önünden kaç tane araç geçti. Onu say gel derler. Ama bir kaymakam değişikliğinde kaymakamlıkta bu olmaz. Hükümet değişince müftülüklerde Merkez Camisinin imamını alıpta başka bir yere kayyum olarak cami temizliğine atamazlar. Bu maalesef belediyelerde oluyor” ifadelerine yer verdi. Gazeteci Polat Yılmaz ise, “Şimdi bu tartıştıran mekanizmanın arkasında AK Parti’nin olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla da muhalefetlik yapma muhaliflik yapmaları hiçte acemi olmadıklarını gayet ustaca muhaliflik yaptıklarını bazı medya organlarıyla birlikte yaptıklarını görebiliyoruz. Bu belediyelerin kadro işine gelince şimdi Milli Eğitim Müdürünün durumundan yola çıkıp belediye başkanının ekibini değiştirmesi demek elmayla armudu birbirine benzetmektir. Şimdi belediye başkanları söz vererek gelirler. Vaat vererek gelirler. Proje açıklayarak gelirler. Bunlarında yerine konulması için çünkü bu işin 5 sene sonrada erkene alınmadığı taktirde sonunda halka hesap vermesi var. Şimdi dolayısıyla bunu da bir ekiple yapabilirsin. Bir takımla yapabilirsin. Daha önceki yönetimle kimle çalıştıysa önemi yok. İsimler işte yerinde dursun. Başkan da bunlara dokunmasın. Beraber yola girsinler. Dediğiniz anda yeni gelen belediye başkanını çalıştıramazsınız. İstersen CHP’den AK Parti’ye geçen belediye olsun. İstersen AK Parti’den MHP’ye geçen belediye olsun. Belli noktalarda yönetimin değişmesi lazım ona uygun personellerin el değiştirmesi lazım Bekir Pakdemirli’nin yerine Vahit Kirişci atanmış. Bir ay sonra 4 bakan yardımcısını birden değiştirmiş. Şimdi devlette kendi ekibini kurma sınırlı sayıda da olsa her katmanda vardır” diye konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıldığı eşini sokak ortasında bıçakla yaraladı
Sıradaki Haber Ayrıldığı eşini sokak ortasında bıçakla yaraladı
Reklamı Geç
Sayın Gayrimenkul