Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kadın girişimci aronyayla tarımsal üretime katkı sağlıyor

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesinde kadın girişimci Tülin Helvacıoğlu, 2 bin 300 aronya bitkisinden elde ettiği ürünlerini farklı şekilde değerlendirerek tarımsal üretim yapıyor.

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinde kadın girişimci Tülin Helvacıoğlu, 2 bin 300

Erkmen beldesinde yaşayan iki çocuk annesi Helvacıoğlu (55), beş yıl önce babası Mehmet Gürel’e ait arazide tarımsal üretim yapmaya karar verdi.

Kadın girişimci aronyayla tarımsal üretime katkı sağlıyor

Arazinin 20 bin metrekarelik kısmına 2 bin 300 aronya fidesi diken Helvacıoğlu, yetiştirdiği aronyaları perakende olarak satmanın yanı sıra meyveleri toz haline getirip kurutuyor ve sirke üretiminde kullanıyor.

Kadın girişimci aronyayla tarımsal üretime katkı sağlıyor

“BABAM 20 BİN METREKARELİK ARAZİYİ BENİM EKİP DİKMEMİ İSTEDİ”

Helvacıoğlu, arazilerin bir kısmını kiraya verdiklerini, önemli bir bölümünün işlendiğini söyledi.

Kadın girişimci aronyayla tarımsal üretime katkı sağlıyor

Önceki yıllarda hayvancılıkla da ilgilendiklerini ancak şu an yalnızca tarımsal üretime katkı sağladıklarını aktaran Helvacıoğlu, şöyle konuştu: “Arazide bulunan 7 bin badem ağacı 5, 6 ve 7 yaşlarında. Beş yıl önce, aronyalar 1 yaşındayken dikimlerini gerçekleştirdim. Dört yaşından sonra meyve vermeye başladılar. Üretim katlanarak artmaktadır. Geçen yıl 1,5 ton olan üretim, bu yıl 5 tona ulaştı. Aronyanın ekileceği yerin çok özel bir toprak yapısına sahip olması gerekmez. Her türlü hava şartında yetişebiliyor. Bulunduğumuz alan eğimli, sürekli esen, rüzgar alan ve kışları şiddetli geçen bir arazi. Ancak hiçbir ürün kaybı yaşamıyoruz. Babam 20 bin metrekarelik araziyi benim ekip dikmemi istedi. Fidanları yurt dışından getirttim.”

Helvacıoğlu, müşteriyle genelde kendisinin iletişim kurduğunu belirterek, herkese bitkinin faydalarını ve nasıl tüketmeleri gerektiğini anlattığını dile getirdi. >>>AA

Kadın girişimci aronyayla tarımsal üretime katkı sağlıyor