Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü Genç AR-GE çalışmaları kapsamında yürütülen proje, lise öğrencilerinin bilimsel araştırma becerilerini geliştirmeyi ve üniversite-okul iş birliğini güçlendirmeyi amaçlıyor.

AKADEMİSYENLER ÖĞRENCİLERE REHBERLİK EDECEK
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda öğrencilerin araştıran, sorgulayan ve bilimsel bilgi üreten bireyler olarak yetişmesine katkı sunmayı hedefleyen projenin tanıtım programında, eğitim süreci ve beklenen çıktılar ele alındı.
Söyleşi formatında gerçekleştirilen oturumda Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Bülent Aydoğdu, Prof. Dr. Tuğba Selanik Ay, Prof. Dr. Özgün Uyanık Aktulun ve Prof. Dr. Koray Kasapoğlu, projenin amaçları ve uygulama aşamalarına ilişkin katılımcılara bilgi verdi.

30 ÖZGÜN ARAŞTIRMA HAZIRLANACAK
60 lise öğrencisi ve 11 danışman öğretmenin katılımıyla yürütülmesi planlanan projede öğrenciler, akademisyenlerin rehberliğinde bilimsel araştırma süreçlerini deneyimleyecek. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 30 özgün araştırmanın ortaya çıkarılması ve öğrencilerin hazırladıkları araştırmaları 1. Afyonkarahisar Genç AR-GE Sempozyumu’nda sunmaları hedefleniyor.
Projenin, lise öğrencilerinin akademik gelişimlerine katkı sağlaması ve bilimsel araştırmaya yönelik ilgilerini artırması bekleniyor. >>>Şerafettin KAZAK

