Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarımsal üretimde verim ve kaliteyi artırmak amacıyla hayata geçirilen “Borsa 20 Nohut Çeşidinin Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında kurulan demonstrasyon alanlarında çalışmaların sürdüğünü açıkladı.
Bakanlık Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Eskişehir Geçit Kuşağı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, leblebi üretiminin yoğun olduğu Sandıklı ilçesi ile nohut üretiminin yaygın olarak yapıldığı Merkez Anıtkaya köyünde 5’er dekarlık demonstrasyon alanları oluşturuldu.

İl ve ilçe müdürlüklerinde görevli teknik personel tarafından ekimden bu yana bitki gelişiminin düzenli olarak takip edildiği belirtilirken, sağlıklı üretimin sürdürülebilmesi amacıyla gerekli gözlem ve kontrollerin aralıksız devam ettiği ifade edildi.
Proje ile Afyonkarahisar’da yaygın olarak yetiştirilen AZKAN nohut çeşidine alternatif olarak verim ve kalite açısından öne çıkan BORSA 20 çeşidinin üreticilere tanıtılması ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Böylece hem üretimde verimliliğin artırılması hem de leblebi sektörünün kaliteli hammadde ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanması amaçlanıyor.
Yetkililer, demonstrasyon alanlarında yapılan son incelemelerde bitki gelişiminin beklenen seviyede ilerlediğini belirterek, hasat çalışmalarının ağustos ayının ortalarında başlamasının planlandığını bildirdi. >>>Haber Merkezi

