İlk olarak SGK İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Aktaş, İl Müdürü Süleyman Çelikbaş’tan kurumun yürüttüğü faaliyetlere ilişkin brifing aldı. Görüşmede sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşlara daha etkin ve erişilebilir şekilde sunulmasına yönelik çalışmalar ele alınırken, kayıt dışı istihdamla mücadele, işverenlere sağlanan rehberlik hizmetleri ve dijital dönüşüm kapsamında hayata geçirilen uygulamalar değerlendirildi.


PROJELER VE ÇALIŞMALAR GÖRÜŞÜLDÜ
Ardından DSİ 183. Şube Müdürlüğü’ne geçen Vali Aktaş, Şube Müdürü Faruk Topaloğlu ile il genelindeki su yatırımlarını masaya yatırdı. Toplantıda devam eden ve planlanan sulama projeleri, taşkın koruma çalışmaları, baraj ve gölet yatırımları, su kaynaklarının verimli kullanılması ile tarımsal üretimi destekleyen projeler hakkında bilgi paylaşılırken, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkilerine yönelik yürütülen çalışmalar da ele alındı.

SON ZİYARET AFYON LİSESİ’NE
Vali Aktaş’ın son durağı ise Afyonkarahisar’ın köklü eğitim kurumlarından Afyon Lisesi oldu. Tarihi okulda devam eden restorasyon ve bakım çalışmalarını yerinde inceleyen Aktaş, yetkililerden çalışmaların son durumu hakkında bilgi aldı. Eğitim tarihinin önemli simgelerinden biri olan okulun özgün yapısının korunarak geleceğe taşınmasına yönelik yürütülen çalışmaların titizlikle sürdürüldüğü belirtildi. >>>Ferhat YÜKSEL

