Uludağ’da gezintiye çıkan bir grup vatandaş, çöp konteynerlerinin çevresinde yavrularıyla birlikte yiyecek arayan bir boz ayı ile karşılaştı. Bu anları cep telefonu kamerasıyla kayda almak isteyen vatandaşlar, ayının beklenmedik bir tepkisiyle karşılaştı. Kendisine ve yavrularına yönelen ilgiden ve muhtemelen telefonun ışığından rahatsız olan anne ayı, yavrularını koruma içgüdüsüyle aniden saldırganlaştı.

Bursa Uludağ’da boz ayı yavrularıyla birlikte çöp konteynerlerinde yiyecek ararken görüntülendi. Vatandaşlar tarafından cep telefonuyla kaydedilen ayı, kendisini fark edenleri görünce yavrularını koruma güdüsüyle bir anda saldırganlaştı. Panik yaşayan vatandaşlar canlarını zor kurtarırken, araca binip hızla bölgeden uzaklaştı.
Vatandaşlar Hızla Bölgeden Uzaklaştı
Ayının üzerlerine doğru hamle yapması üzerine büyük bir panik yaşayan vatandaşlar, hızla araçlarına binerek olay yerinden uzaklaşmayı başardı. Görüntüler, yaban hayvanlarının doğal davranışları ve insan müdahalesine verdikleri tepkiler konusunda önemli bir örnek teşkil etmektedir.
Meydana gelen olayın ardından yetkililer, bölgeyi ziyaret eden doğaseverlere ve vatandaşlara yönelik bir uyarı yayınladı. Yaban hayvanlarının yaşam alanlarına saygı gösterilmesi, onlara belirli bir mesafeden daha fazla yaklaşılmaması ve özellikle yavruları yanındayken daha da temkinli olunması gerektiği önemle vurgulandı. Bu tür karşılaşmalarda hayvanları rahatsız edecek hareketlerden (yüksek ses, ani hareket, ışık tutma vb.) kaçınmanın hayati önem taşıdığının altı çizildi.