Türkiye Şampiyonası’nda Adıyaman Damgası
16-22 Haziran tarihleri arasında Sivas’ın ev sahipliğinde düzenlenen 10-14 Yaş Kadınlar Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası, Adıyamanlı sporcuların dikkat çeken performanslarına sahne oldu. Türkiye genelinden toplam 6.500 sporcunun mücadele ettiği bu büyük organizasyonda Adıyaman’ı temsil eden ekip, zorlu rakiplerini geride bırakarak 3 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere toplamda 6 madalya kazanma başarısı gösterdi. Bu sonuç, Adıyaman’ın güreş altyapısına yaptığı yatırımın ve stratejik planlamanın bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

16-22 Haziran tarihleri arasında Sivas’ta düzenlenen 10-14 Yaş Kadınlar Grekoromen ve Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası’nda Adıyamanlı güreşçiler büyük bir başarıya imza attı.
Başarı, Milli Takım Daveti ve Takdirle Karşılandı
Şampiyonada sergiledikleri üstün performans, Türkiye Güreş Federasyonu’nun da dikkatini çekti ve başarılı sporcular Milli Takım’a davet edildi. Bu önemli gelişmenin ardından kente dönen sporcular ve antrenörleri Gökhan Çalğan ile Mehmet Sarıkaya, Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Fikret Keleş tarafından makamında ağırlandı.
İl Müdürü Keleş, yaptığı açıklamada, “Adıyaman’ın ulusal ve uluslararası düzeyde şampiyon sporcular yetiştiren bir merkez haline gelmesinden büyük bir gurur duyuyoruz. Bu başarılar, doğru planlama ve emeğin bir sonucudur ve gelecekte kazanılacak yeni zaferlerin de habercisidir. Sporcularımızı ve onların bu seviyeye gelmesinde kilit rol oynayan değerli antrenörlerimizi yürekten tebrik ediyorum,” ifadelerini kullandı.
Ziyaret, Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fatih Olgun’un da katılımıyla, başarılı sporculara çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.