Amasya’nın merkezine bağlı Gözlek köyünde ikamet eden Aktaş ailesi, evlerinde çıkan yangınla birlikte hayatlarının en zor anlarını yaşadı. Henüz tespit edilemeyen bir sebepten ötürü başlayan alevler, ailenin yuvasını ve tüm maddi birikimlerini kısa sürede küle çevirdi.

Felaketin Ortasında Gelen Teselli
Yangının başladığı esnada evde bulunan babaanne Nazire Aktaş, komşularının zamanında müdahalesi sayesinde alevlerin arasından yara almadan kurtarıldı. Olay sırasında 7 yaşındaki torunuyla birlikte camide olan 59 yaşındaki dede Yaşar Aktaş ise acı haberi alır almaz köye döndü. Döndüğünde eviyle birlikte traktörünün ve otomobilinin de alevler içinde yandığı acı manzarayla karşılaştı. Yaşanan büyük maddi kayba rağmen Yaşar Aktaş’ın en büyük tesellisi, eşinin ve yaşları 1 ile 7 arasında değişen dört torununun canına bir zarar gelmemiş olmasıydı.

Amasya’da bir çiftin 4 torunu ile birlikte yaşadıkları tek katlı evleri, traktörü ile otomobili çıkan yangında küle döndü.
Yeni Bir Yuva Umudu
Anne ve babaları ayrılık sürecinde olduğu için dede ve babaannelerinin yanında kalan dört küçük çocuğun ve ailenin tüm düzeni, çıkan yangınla birlikte altüst oldu. Akrabalarının yanına sığınan aile, gelecek için endişeli olsa da umudunu korumaya çalışıyor. Yaşar Aktaş, yaşadığı derin üzüntüyü torunlarına yansıtmamaya özen gösterdiğini belirterek, “Ev, araba, traktör geri gelir de torunlarım gelmez. Onların kurtulmasına şükrediyorum. Tek isteğim torunlarıma yeni bir yuva kurabilmek,” ifadeleriyle önceliğinin çocukların geleceği olduğunu vurguladı.