Aşınmaya karşı yüksek dirençli granit taşlardan üretilen değirmenlerin uzun ömürlü olduğuna dikkat çeken Cesur, “Atalarımızın kullandığı su değirmenleri gibi unu yakmadan tam buğday unu üretiyor. Ayrıca bulgur, tuz, kahve, tahin gibi ürünleri de çekebiliyor” dedi.

Yüzyıllardır Anadolu’nun bereketini sofralara taşıyan taş değirmenler, Kırıkkale’de bir ustanın ellerinde yeniden hayat buluyor. Granit taşlardan üretilen bu özel değirmenler, uzun ömürlü yapısıyla dikkat çekiyor.
Bir Değirmen Bir Ayda Tamamlanıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı ahşap torna sanatçısı olan Cesur, üretim sürecini şu sözlerle anlattı:
“Dağlardan kestiğimiz granit taşları buraya getiriyoruz. Yuvarlıyor, çemberini çiziyor, deliğini açıyoruz. Demir şase üzerine monte edip çalışır hale getiriyoruz. Taşın kesilmesi ve işlenmesi yaklaşık bir ayımızı alıyor.”

Yüzyıllardır Anadolu’nun bereketini sofralara taşıyan taş değirmenler, Kırıkkale’de bir ustanın ellerinde yeniden hayat buluyor. Granit taşlardan üretilen bu özel değirmenler, uzun ömürlü yapısıyla dikkat çekiyor.
Başlangıçta merak ve hevesle başladığı bu üretime, gelen taleplerin artmasıyla devam ettiğini söyleyen Cesur, granit taşın kolay aşınmaması sayesinde değirmenlerin yıllarca kullanılabildiğini vurguladı.