Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

8 yılda 8 bin şehidin kabrini ziyaret etti

Çankırı’da ikamet eden Okan Sütçüoğlu, şehit haberlerinden derinden etkilenerek başladığı anlamlı yolculukla, 8 yıl içinde Türkiye’nin 81 ilini dolaşarak 8 binden fazla şehit kabrini ziyaret etti. Sadece dua etmekle kalmayan Sütçüoğlu, kabirlerin bakım ve onarımını da üstlenerek şehitlere olan minnet borcunu ödediğini ve bu sayede manevi huzur bulduğunu belirtti.

Çankırı'da ikamet eden Okan Sütçüoğlu, şehit haberlerinden derinden etkilenerek başladığı

Ülkemizin bölünmez bütünlüğü uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin aziz hatıraları, duyarlı bir vatandaşın adanmışlık dolu çabasıyla yaşatılıyor. Çankırılı Okan Sütçüoğlu, 8 yıldır sürdürdüğü vefa yolculuğunda Türkiye’nin dört bir yanındaki şehit kabirlerini ziyaret ederek örnek bir davranışa imza atıyor.

ÇANKIRI’DA YAŞAYAN BİR VATANDAŞ, ŞEHİT CENAZELERİNDEN ETKİLENEREK 81 İLDEKİ 8 BİN ŞEHİT MEZARINI ZİYARET EDEREK BAKIM VE ONARIMLARINI YAPIYOR. (BEDİRHAN GÖKSU/ÇANKIRI-İHA)
Çankırı’da yaşayan bir vatandaş, şehit haberlerinden etkilenerek, 81 ildeki 8 bin şehit mezarını ziyaret etti. Ziyaret ettiği şehit kabirlerinin eksiklerini gidermeye çalıştığını ifade eden vatandaş, bu şekilde şehitlere olan minnet borcunu ödemeye çalıştığını ifade etti.

Bir Minnet Borcunun Adanmışlık Hikayesi

Katıldığı şehit cenazeleri ve medyada tanık olduğu haberlerden etkilenerek bu anlamlı faaliyete başladığını ifade eden Okan Sütçüoğlu, vatan savunmasında en değerli varlıklarını feda eden şehitlere karşı bir minnet borcu hissettiğini belirtti. Bu duyguyla ilk olarak yaşadığı şehir Çankırı’daki şehitlikleri ziyaret eden Sütçüoğlu, zamanla bu faaliyetini Türkiye geneline yaydı. Geride kalan 8 yıllık süreçte 81 ilin tamamını ziyaret ederek, en ücra köylerdekiler de dahil olmak üzere 8 bini aşkın şehit kabrine ulaştı. Sütçüoğlu, “Bu güzel topraklarda yaşayabiliyorsak kıymetli şehitlerimiz sayesindedir. Onların unutulmadığını göstermeye çalışıyorum,” sözleriyle amacını özetledi.

ÇANKIRI’DA YAŞAYAN BİR VATANDAŞ, ŞEHİT CENAZELERİNDEN ETKİLENEREK 81 İLDEKİ 8 BİN ŞEHİT MEZARINI ZİYARET EDEREK BAKIM VE ONARIMLARINI YAPIYOR. (BEDİRHAN GÖKSU/ÇANKIRI-İHA)
Çankırı’da yaşayan bir vatandaş, şehit haberlerinden etkilenerek, 81 ildeki 8 bin şehit mezarını ziyaret etti. Ziyaret ettiği şehit kabirlerinin eksiklerini gidermeye çalıştığını ifade eden vatandaş, bu şekilde şehitlere olan minnet borcunu ödemeye çalıştığını ifade etti.

Sadece Bir Ziyaret Değil, Bir Vefa Hareketi

Okan Sütçüoğlu’nun bu yolculuğu, kabir başında dua etmekten çok daha fazlasını içeriyor. Ziyaret ettiği şehit mezarlarının bakım ve onarımını da gönüllü olarak üstleniyor. Zamanla yıpranan Türk bayraklarını yenileriyle değiştiren, kabirlerin çevre temizliğini yapan Sütçüoğlu, imkanlarını aşan durumlarda ise ilgili devlet kurumlarına bilgi vererek eksikliklerin giderilmesini sağlıyor. Bu süreçte sık sık şehit aileleriyle de bir araya geldiğini ve onlarla aynı duyguları paylaşmanın kendisine ayrı bir güç verdiğini vurgulayan Sütçüoğlu, “Bu yaptıklarım sayesinde gönlüm huzur buluyor. Şehidimize karşı minnettarlık borcumuzu ödemiş oluyorum,” ifadelerini kullandı. Sütçüoğlu’nun bu özverili çabası, toplumsal vefa ve sosyal sorumluluk bilincinin en güzel örneklerinden birini teşkil ediyor.

Verified by MonsterInsights