Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Türkiye adına önemli bir süreç yaşandı”

“Türkiye adına önemli bir süreç yaşandı”

Kanal3’te Megabirlik Genel Müdürü Selcen Dilek Çöygün’ün sunduğu Mega Siyaset programına Gazeteci İsmail Dükel ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun konuk oldu.

  Kanal3’te Megabirlik Genel Müdürü Selcen Dilek Çöygün’ün sunduğu Mega Siyaset programına Gazeteci İsmail Dükel ve CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun konuk oldu.  Gazeteci İsmail Dükel programda yaptığı açıklamada, CHP’nin yerel seçimlerdeki başarılı sonuçlarıyla ilgili olarak, “CHP’liler her şeyden önce çok inanmışlardı. Seçmen yıllarca sandığa gitti. Her sandıkta bir mağlubiyet duygusunu yaşadı ama her seçime her sandığa gidişlerinde umutla gittiler. Ve umutlarına sonunda ulaştılar. Zaten CHP hem adaylarıyla hem genel merkez çalışmasıyla kampanya sürecinde iyi bir performans gösterdi. Ki sonuçlardan da o anlaşılıyor. Zaten CHP’de daha önce kurultaylar yaşandı. İşte İmamoğlu, Özgür Özel, işte Kemal Kılıçdaroğlu vs. bir takım böyle çalkantılar geçirdi. O tarihlerde yorumları hatırlayacaksanız eğer işte CHP öldü bitti yok oldu. Noktasındaydı işte CHP 3 parça 5 parça oldu. İşte yakında yıkılır dağılır hatta ve hatta çok bir adım öte gidenler CHP’yi artık vakıf yaparlar. Gibi böyle birazda alaycı konuşmalar yapıldı. Yorumlar yapıldı. Analizler yapıldı. Buna ne kadar analiz denilirse ama CHP düştüğü yerden hep kalkmasını bilmiştir. Zaten sonuç itibariyle CHP onun amacına ulaştı” ifadelerine yer verdi.

“AK PARTİ’NİN CİDDİ ANLAMDA ÇÖKÜŞE DOĞRU GİTTİĞİNİ GÖRÜYORUZ”

Dükel, “Türkiye’nin yönetimini almak ve CHP’nin genel politikalarını 6 okun sağladıklarını söylediklerine o ruhu ortaya koyabilmek ve o ruhla ülkeyi yönetebilmektir. Temel amaç budur. Oraya giden yolun ilk aşaması bana göre kazanıldı. Bu ilk aşama aşıldı. Önemli olan bundan sonraki süreçte 5 yılı eğer belediye başkanları çok doğru çalışmayla çok doğru projelerle çıkarırlarsa götürürlerse bu 5 yılı iktidar CHP istemese bile iktidar CHP’nin olur. Bundan zerre kuşkum yok. Yani siyaseti yıllardır gözleyen birisi olarak CHP yükselen bir değer olurken bugüne kadar güçlü olan AK Parti’nin ciddi anlamda çöküşe doğru gittiğini görüyoruz” dedi.

“TÜRKİYE ADINA ÖNEMLİ BİR SÜREÇ YAŞANDI”

CHP Tokat Milletvekili Seyit Torun yaptığı açıklamada, “31 Mart’ta Türkiye adına çok önemli bir süreç yaşandı. Yerel yönetimler adına 2019’dan bu yana gelen süreç ardından tabiki Mayıs seçimleri ve 31 Mart’ta bir yönetim değişikliği ile birlikte genel başkan değişikliğiyle kadro değişikliğiyle birlikte çok önemli bir sonuç elde edildi. Bu anlamda da çok kıymetli bir durum açıkçasını söylemek gerekirse bu kadar mükemmel bir sonuç bence öngörülmüyordu. Ama bir başarı elde edileceği sayısal olarak daha fazla belediyeye sahip olunacağı tahmin ediliyordu. Ama şu anda elde edilen sonuç beklentinin biraz üstünde oldu. Ama bu kolay olmadı. Açıkçası değişimi bir kurultayla birlikte zaten bu rüzgar başladı ve ardından kadroların oluşması adaylaşma süresindeki cesaretle ortaya koyulan genç ve kadın ağırlıklı bir adaylaşma profili ve bir çok dönem görev yapan belediye başkanlarımızın artık bu konuda anlayışla başka arkadaşlara adaylaşması noktasında davranılması bunda çok etkili oldu” ifadelerine yer verdi.