Bakan Abdulkadir Uraloğlu, yazılı açıklamasında kış lastiklerinin 7 derecenin altındaki hava koşullarında yol tutuşunu artırdığını belirterek, uygulamanın şehirlerarası tüm yolcu ve eşya taşıyan araçlar için zorunlu olduğunu vurguladı. Hususi araç sahipleri için de kış lastiği takmanın tavsiye edildiğini ifade etti.
Uraloğlu ayrıca, il sınırları içindeki uygulamanın valiliklerce birer ay artırılabileceğini hatırlatarak, kurallara uymayan sürücülere 5 bin 856 TL ceza uygulanacağını söyledi.
Kamyon, çekici, tanker ve otobüslerin tüm lastiklerinin, kamyonet, minibüs ve otomobillerin ise tüm lastiklerinin kış lastiği olması gerektiği hatırlatıldı. Çivili lastiklerin de kış lastiği yerine geçtiği belirtilirken, araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı gibi gerekli ekipmanların bulunmasının önemine dikkat çekildi.
Afyonkarahisar’da sürücüler, 15 Kasım’dan itibaren şehirlerarası yollarda kış lastiği kurallarına uymaya başlamalı. Kış koşullarına uygun ekipmanla seyahat etmenin güvenlik açısından kritik olduğu vurgulandı. AA