Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yıkılan binada hayatını kaybeden Bilir ailesinin kahreden hikayesi: Nasip olmadı

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 7 katlı bir binanın çökmesi sonucu Bilir ailesinden 4 kişi hayatını kaybetti, 18 yaşındaki Dilara Bilir enkazdan sağ çıkarıldı. Dilara yoğun bakımda tedavi görüyor, sağ kolunda parçalı kırık ve yüzeysel deri yaraları var, ameliyat olacak. Ailenin yakınları, yeni ev almış olduklarını ve iki ay sonra taşınmayı planladıklarını söyledi.

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 7 katlı bir binanın çökmesi sonucu Bilir

Gebze Mevlana Mahallesi’nde 2 gün önce saat 07.00 sıralarında 7 katlı bir bina çöktü. Binada kiracı olarak yaşayan 5 kişilik Bilir ailesi enkaz altında kaldı. Yapılan kurtarma çalışmalarında;

  • Muhammed Emir Bilir (12) ve Hayrunisa Bilir (14) cansız bedenine ulaşıldı,
  • Baba Levent Bilir (44) ve anne Bilir’in cesetleri de enkazdan çıkarıldı.
  • Büyük kız Dilara Bilir (18) sağ olarak kurtarıldı ve yoğun bakımda tedaviye alındı.

Dilara’nın Durumu

Dilara’nın sağ kolunda parçalı kırık tespit edildi, yüzeysel deri soyukları var ve ameliyat edilecek. Psikolojik desteğe de ihtiyaç duyan Dilara’nın tedavisi, uzmanlar eşliğinde sürdürülüyor.

Ailenin Kahreden Detayı

Bilir ailesinin akrabası Niyazi Turgut, “Ev almışlardı, 2 ay sonra taşınacaklardı ama nasip olmadı. Dilara, ailesinin öldüğünden henüz habersiz, deprem olduğunu zannediyor” dedi.

Çevredeki Önlemler

Bina çökmesinin ardından çevredeki 12 bina tedbir amaçlı boşaltıldı. Belediye, 45 aileye, “Saat 14.00-16.00 arasında emniyet ve zabıta eşliğinde acil eşyalarınızı alabilirsiniz” mesajı gönderdi.

 

Verified by MonsterInsights