Bakanlık, gece yarısından itibaren ve sabah saatlerinde beklenen şiddetli yağışlara karşı vatandaşları uyardı. Osmaniye çevresi, Hatay’ın kıyı kesimleri, Adana’nın güneydoğu, Kahramanmaraş’ın güneybatı ilçelerinde yerel kuvvetli sağanak öngörülüyor. Kıyı Ege’de İzmir, Aydın ve Manisa’nın batısında da benzer yağışlar bekleniyor. Yurdun doğusunda Siirt ve Şırnak’ta kuvvetli yağış etkili olacak. Sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve yıldırım riskine dikkat çekildi.
Sarı Kodlu İller
Sarı kodlu uyarı yapılan iller Adana, Aydın, Hatay, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Siirt, Şırnak ve Osmaniye. Bu bölgelerde tedbirli olunması istendi, yetkililer olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmayı vurguladı.
22 Ekim Çarşamba Tahmini
Marmara’da hafif rüzgar ve az bulutlu hava, sıcaklık 19-21 derece. Sonraki günlerde hafif yağış var. İç Anadolu’nun çoğu açık, Konya’da yer yer yağmur. Eskişehir ve Kayseri 20, Konya 18 derece. Ege’de sağanak Cuma’ya kadar sürecek, Salı günü Aydın, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar’da kuvvetli olacak. Muğla 21, Manisa 18, Kütahya 19 derece.
23 Ekim Perşembe Tahmini
Akdeniz’de Isparta’dan Adana ve Kahramanmaraş’a kadar sağanak bekleniyor. Adana 27, Mersin 26, Isparta 20 derece. Karadeniz’in batısı güneşli, doğusu hafif yağışlı. Bolu 19, Samsun 17, Trabzon 18 derece. Doğuda Van, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Hakkari’de kuvvetli yağış. Erzurum 14, Malatya 18, Diyarbakır 22 derece.