Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Ülkemiz karanlık günlerden geçiyor”

Faruk Duha Erhan: Özgürlüklerin ve hukukun yok sayıldığı ülkemiz karanlık günlerden geçiyor. Bu karanlık süreçte gazetecilerimiz gazetecilik mesleğini yaptığı için tutuklanıyor. Tutuklanmayanlara da gözdağı verilmiş oluyor.

Faruk Duha Erhan: Özgürlüklerin ve hukukun yok sayıldığı ülkemiz karanlık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, yazılı bir açıklama yaparak, son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. CHP’li Erhan, iktidarı eleştirerek, “Halkımızın önce gönlünden, sonra gözünden düşen AKP sandıkta kaybettiğini adliye koridorlarında kazanmaya çalışarak halkımızın gözündeki karşılığını her geçen gün daha da kaybediyor. Emin olun ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılan haksız, hukuksuz uygulamalar bizi daha da güçlendiriyor. Halkımızla olan bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Hükümetlerin başarısı o ülkede yaşayan insanların mutluluk düzeyidir. Sokağa çıktığınızda herkes mutsuz. İşçisi, esnafı, emeklisi her gün daha da mutsuzlaşırken geleceğe dair umutlarını da kaybediyor. Halkın dertleriyle uğraşmak yerine halkın iradesiyle uğraşan hükümet sokaktaki yangını görmüyor ve kendi halkının kararlarıyla mücadele etmeye devam ediyor” dedi.

“CESUR GAZETECİLERİMİZİ KUTLUYORUM”

“Özgürlüklerin ve hukukun yok sayıldığı ülkemiz karanlık günlerden geçiyor” diyen Erhan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu karanlık süreçte gazetecilerimiz gazetecilik mesleğini yaptığı için tutuklanıyor. Tutuklanmayanlara da gözdağı verilmiş oluyor. Çünkü istiyorlar ki gazeteciler gerçekleri ortaya çıkarmasın, istiyorlar ki gazeteciler işlerini yapmasın. Eğer AKP’nin yanlış politikalarını doğru gibi göstermeye çalışarak gazetecilik yapmaya çalışırsanız sorun yok ama yanlışları söylerseniz tutuklanırsınız algısı yaratılmaya çalışılıyor. Tüm bu baskılara rağmen mesleğini icra etmeye çalışan cesur gazetecilerimizi kutluyorum.”

“KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA; YA HEP BERABER, YA HİÇBİRİMİZ!”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ifadeye çağrılmasıyla milletin iradesinin ifadesinin alındığını belirten Erhan, “Haksız gerekçelerle kayyım atanan belediyelerimiz yetmezmiş gibi bugün (Cuma) de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ifadeye çağırıldı. İmamoğlu ifadeye yüz binlerle birlikte gitti. Çünkü İmamoğlu’nu ifadeye çağırmak İstanbul’u ifadeye çağırmaktır. İmamoğlu’nu yargılamak İstanbul’u yargılamaktır. Bugün sabah bütün İstanbul’un ifadesi alındı. Milletin iradesinin ifadesi alındı. Amacınızın ne olduğunu biliyoruz ve hep birlikte ses yükseltmeye devam edeceğiz. Yüz binleri milyonlar yapacağız ve asla pes etmeyeceğiz. Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber, ya hiçbirimiz!” ifadelerini kullandı.

“GELİN BU DEMOKRASİ YOLCULUĞUNDA HEP BİRLİKTE OLALIM”

Herkesi demokrasi yolculuğuna davet eden CHP İl Başkanı Erhan, “Tüm bu antidemokratik ortamda Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in çağrısıyla en demokratik yöntemle Cumhurbaşkanı adayımızı belirleme sürecini başlattık. Cumhuriyet Halk Partisi’nin üyeleri Türkiye Cumhuriyeti’nin bir sonraki Cumhurbaşkanı’nı oylarıyla belirleyecek. Demokratik yollarla seçilen, halkın iradesiyle belirlenen Cumhurbaşkanı’mızla birlikte bu ülke yeniden adil, sosyal, demokratik bir hukuk devleti haline gelecek. Gelin hep birlikte bu ülkeyi daha özgür, daha demokratik bir ülke yapalım. Parti üyelerimizin üyelik tarihine bakılmaksızın Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde oy kullanabileceği için Afyonkarahisar’daki tüm vatandaşlarımızı partimize üye olmaya davet ediyorum. Gelin bu demokrasi yolculuğunda hep birlikte olalım” diyerek açıklamasını tamamladı. >>>Haber MERKEZİ 

Verified by MonsterInsights