Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Avrupa’da en çok Türkler konuşuyormuş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin 2025 yılı ikinci çeyreğinde 81,8 milyar dakika telefon görüşmesiyle Avrupa’nın en çok konuşan ülkesi olduğunu açıkladı. Mobil ve sabit hatlarda toplam 105 milyondan fazla abone bulunduğunu belirten Uraloğlu, ortalama aylık mobil kullanım süresinin 493 dakikaya ulaştığını söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin 2025 yılı ikinci

Bakan Uraloğlu, mobil ve sabit hatlardan yapılan toplam konuşma süresinin kesintisiz şekilde devam etmesi halinde 155 bin yıla denk geldiğini belirtti. Mobil trafik miktarının bir önceki çeyreğe göre yüzde 8,8, sabit trafik miktarının ise yüzde 5,8 oranında arttığını ifade etti. Görüşmelerin yüzde 95,8’ini mobilden mobile yapılan aramaların oluşturduğunu vurguladı.

Türkiye’nin Avrupa ülkeleri arasında açık ara önde olduğunu dile getiren Uraloğlu, ortalama aylık mobil kullanım süresinin 493 dakika olduğunu söyledi. Mobil abonelerin yüzde 81,4’ünü bireysel, yüzde 18,6’sını ise kurumsal kullanıcıların oluşturduğu kaydedildi.

Bakan Uraloğlu ayrıca, fiber altyapı uzunluğunun yüzde 10,6 artarak 637 bin kilometreye ulaştığını, genişbant internet abone sayısının ise 97,4 milyona çıktığını açıkladı. En yüksek artışın yüzde 36,6 ile kablosuz telsiz internet aboneliklerinde görüldüğünü, eve kadar fiber abone oranının ise yüzde 24 yükseldiğini belirtti.

 

Verified by MonsterInsights