Türk Tarih Kurumu, Büyük Taarruz Zafer Haftası kapsamında Afyonkarahisar’da iki önemli etkinliğe imza attı.
İlk olarak Afyonkarahisar Valiliği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi iş birliğiyle M. Rıza Çerçel Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda “Türk İstiklal Harbinin Son Safhası: 103. Yılında Büyük Taarruzu Yeniden Tetkik Etmek” başlıklı panel düzenlendi. Panelde akademisyenler, Büyük Taarruz’un tarihsel önemini ve sonuçlarını farklı boyutlarıyla ele aldı.
Ardından Türk Tarih Kurumu’nun 94. yılına özel başlatılan “Her Eve Bir Tarih Kitabı” projesi kapsamında hazırlanan Gezici Kitap Satış Tırı, Zafer Meydanı’nda Afyonkarahisarlılarla buluştu. Gün boyu açık kalan tırda hem kitap satışları yapıldı hem de imza etkinlikleri düzenlendi.
Tarih alanında önemli eserler veren Prof. Dr. Hasan Babacan, Prof. Dr. Ali Efdal Özkul, Prof. Dr. Hikmet Öksüz, Prof. Dr. Nejla Günay, Prof. Dr. Mustafa Çolak, Doç. Dr. Sabit Dokuyan, Prof. Dr. Feridun M. Emecen ve Dr. Murat Özkan okuyucularla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.
Programın açılış konuşmasını Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen yaptı.
Hem panel hem de kitap buluşması, Afyonkarahisar’da Zafer Haftası’nın manevi atmosferini pekiştirirken, tarih bilincinin gelecek nesillere aktarılmasına katkı sundu.