Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihi Sur İçindeki Arsa Papa Ziyaretinden Sonra Satışa Çıkarıldı

Bursa’nın İznik ilçesinde tarihi surlar içinde yer alan 720 metrekarelik arsa, Papa 14. Leo’nun ziyareti sonrası 5 milyon 500 bin liraya satışa çıkarıldı. Arsaya dahil 2 bin 500 yıllık surlardan bir burç da bulunuyor.

Bursa’nın İznik ilçesinde tarihi surlar içinde yer alan 720 metrekarelik

İznik’te yer alan ve birinci derece sit alanı içinde bulunan 720 metrekarelik arsa, Katoliklerin ruhani lideri Papa 14’üncü Leo’nun ziyaretinden bir gün sonra satışa sunuldu. Arsayı, 13 yıl önce ailesiyle satın alan inşaat mühendisi Kadircan Aslıvar, arsanın sur içindeki özel konumuna dikkat çekti.

Tarihi İznik Surlarının içinde yer alan birinci derece sit alanındaki 720 metrekarelik arsa, Papa’nın ziyaretinden bir gün sonra, 5 milyon 500 bin liraya internetten satışa çıkarıldı. Fotoğraf: İznik (Bursa), (DHA)

2 Bin 500 Yıllık Burç Arsaya Dahil

İznik Surları’nda yer alan 114 burçtan biri, arsaya dahil. Aslıvar, surlarla çevrili arsada tarihi dokunun korunacağını, Anıtlar Kurulu’nun izniyle ilçeye değer katacak yapıların yapılabileceğini ifade etti.

Papa Ziyareti İlgi Artırdı

Papa’nın ziyaretinin ardından bölgeye olan ilgide ciddi artış gözlemlendiğini belirten Aslıvar, arsayı doğru bir yatırımcı ile değerlendirerek bölgeye katkı sağlayacak bir proje yapılabileceğini söyledi.

Tarihi İznik Surlarının içinde yer alan birinci derece sit alanındaki 720 metrekarelik arsa, Papa’nın ziyaretinden bir gün sonra, 5 milyon 500 bin liraya internetten satışa çıkarıldı. Fotoğraf: İznik (Bursa), (DHA)
Verified by MonsterInsights