AFAD Başkanı Ali Hamza Pehlivan, Foça’da selden etkilenen bölgelerde büyük bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, çalışmalarda görevli personel sayısının 700’e, araç sayısının ise 300’e çıkarıldığını söyledi. Pehlivan, “Dün itibarıyla 100’e yakın ev ve iş yerinde temizlik yapıldı. Bugün kalan yerlerdeki çalışmaların da tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.
Hasar tespit ekiplerinin mahalle mahalle gezerek vatandaşların zararlarını belirlediğini ifade eden Pehlivan, şu ana kadar 75 hanede zarar tespiti yapıldığını ve yeni ihbarların da değerlendirme aşamasında olduğunu kaydetti.
Maddi Zararlar Pazartesi Hesaplara Yatıyor
Pehlivan, selzedelere yönelik önemli bir müjdeyi duyurarak, “Pazartesi günü itibarıyla İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın onayıyla zarar gören vatandaşlarımızın eşya zararları hesaplarına yatırılacak” açıklamasını yaptı.
AFAD Başkanı ayrıca, selin bazı tarım arazilerinde ve yaklaşık 45 arı kovanında da hasara yol açtığını ve bu konularda da ilgili kurumların çalışmalar yürüttüğünü ekledi.
Mahalle Sakinlerinden Ekiplere Teşekkür
Bölgede belediye ekipleri, AFAD gönüllüleri ve iş makinelerinin yardımıyla yolları kapatan moloz ve ağaç parçaları temizleniyor. Evleri sular altında kalan vatandaşlar da temizlik çalışmalarına katılıyor.
Selden en çok etkilenen Mustafa Kemal Atatürk Mahallesi sakinlerinden Ali Gül (72), suyun aniden bastırdığını ve hiçbir eşyayı kurtaramadıklarını belirterek, “Zararımız büyük ama ekipler hızla müdahale etti” dedi. Mahalle sakini Turan Turhal (58) ve AFAD gönüllüsü Yasin Akar da ekiplerin hızlı ve koordineli çalışmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Foça’daki temizlik çalışmalarının gün içinde tamamlanması ve ilçenin kısa sürede normale dönmesi bekleniyor.
