Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Şehirler, toplumsal bağlarla güçlenecek”

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, “İbn Haldun Akademi”nin kapanış törenine katıldı. Kamu yönetiminde şeffaflık, gençlerin sürece aktif katılımı ve ortak akılla hareket etmenin önemine dikkat çeken Vali Yiğitbaşı, “Şehirler, yalnızca fiziki yapılarla değil, toplumsal bağlarla, adalet ve katılımla güçlenecek” ifadelerine yer verdi.

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, "İbn Haldun Akademi"nin kapanış törenine

 

 

İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen “İbn Haldun Akademi”nin kapanış töreni yapıldı. “Geliştiren Kültür ve İklim” temasıyla 19 Nisan’da başlayarak, 6 hafta boyunca farklı oturumlarla devam eden akademi kapsamında, kültürel iklim konusunu odağına alan çalışmalar gerçekleştirildi. Akademinin tamamlanmasının ardından üniversitenin Başakşehir’deki yerleşkesinde kapanış töreni düzenlendi. Törene Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, İHÜ Rektörü Prof. Dr. Atilla Arıkan ve çok sayıda davetli katıldı.

“BUNLARIN HEPSİNİN KONUŞULMASI LAZIM”

Törende konuşan İHÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Bilal Erdoğan, kültürün muhafazasında, kimliğin korunmasında ve ihyasında ailenin ne kadar kritik bir rol oynadığını bugüne kadarki çalışmalarda gördüklerini söyledi. 2025’in “Aile Yılı” ilan edildiğini anımsatan Erdoğan, “Bu senenin Aile Yılı ilan edilmesi, hatta bu hafta ‘Aile 10 Yılı’ olarak bir açılımın yapılmış olması, yaşadığımız demografik çöküşle tek başına ilgili değil. Gerçekten ailenin bu kültür aktarımı konusunda ne denli önemli olduğunun da konuşulması lazım. Demografik çöküş tehdidinin ülkemizin geleceğiyle ilgili ne kadar kritik önemde olduğu bu işin başka bir tarafı. Bunların hepsinin konuşulması lazım” dedi.

“BU AKADEMİK ÇALIŞMAMIZIN CİDDİ ÖNEMİ VAR”

Bilal Erdoğan, İbn Haldun Akademi olarak her sene farklı bir gündemi değerlendirdiklerine işaret ederek, “Estetiği konuştuk, seyreltilmiş zamanları konuştuk, şimdi kültürü konuşmuş olduk. İbn Haldun Üniversitesinin sosyal bilimlerde Türkiye’nin en önemli mükemmeliyet merkezlerinden bir tanesi olması hedefimizde bu akademik çalışmamızın da ciddi önemi var. Çünkü üniversitemiz bünyesinde olmayan akademisyen ve akademisyen namzetlerinin üniversitemizin sunduğu araştırma imkanlarını, üniversitemizin başarmaya çalıştığı ekosistemi anlamasına, tanımasına ihtiyacımız var” ifadesini kullandı. Ülkenin parlak fikir insanlarının bir araya geldiği ve geleceğin parlak fikir insanlarını yetiştirebilen bir kurum olmayı hedeflediklerini vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Burası dışında Süleymaniye Medreselerinde yüksek lisans çalışmalarıyla ilgili yerleşke var. Onun devamında Unkapanı’nda çok büyük, çok özel bir proje yapıyoruz. Unkapanı değirmenleri, eski değirmenlerin olduğu yeri ihya ediyoruz. Orada da üniversitemizin hem sürekli eğitim merkezini hem de enstitü ve yüksek lisans, doktora çalışmalarıyla ilgili birimlerin olacağı, aslında eski İstanbul’a değer katacak bir çalışmayı tekrar İbn Haldun Üniversitesi olarak yapmış olacağız.”

“GENİŞ BİR YÜREĞE SAHİP ÜNİVERSİTE”

Üniversitedeki öğrencilerin yarıdan fazlasının yüksek lisans ve doktora öğrencilerinden oluştuğunu dile getiren Erdoğan, kültür ve kimliğin çok önemli olduğunu söyledi. Ülkenin kültürü ve kimliğinin yeni nesillere aktarılmasını, bunların konuşulmasını, tartışılmasını, akademik düzeyde daha derinlemesine çalışılmasını arzu ettiklerinin altını çizen Erdoğan, “Biz İbn Haldun Üniversitesini, toplumu bekleyen tehditlerle ilgili çalışmaların yapıldığı, dünyanın önemli mükemmeliyet merkezlerinden biri olarak düşünüyor, hayal ediyoruz. Türkiye’nin parlak dimağlarını, geleceğin fikir insanlarını, Türkiye’nin yeni aydın sınıfını inşa etmede, topluma önder olacak kişileri yetiştirmede rol oynamak istiyoruz. Bu akademiye katılan tüm arkadaşlarımızı, akademisyen ve akademisyen namzetlerini de bunun yapı taşları olarak görüyoruz.” diye konuştu. İHÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. İrfan Gündüz de üniversitenin 2017’de eğitim vermeye başladığını belirterek, “İbn Haldun Üniversitesinin esas tanımını yaparken, ‘Bu üniversite lokal bir üniversite.’ diye yola çıktık. Yani lokal, yerel ve milli değerlere bağlı, kökü bu ülkenin topraklarında, Mevlana’nın buyurduğu gibi pergelimizin bir ucu bizim kutsal değerlerimizde ama diğer ucu 360 derece tüm dünyayı kucaklayacak kadar geniş bir yüreğe sahip üniversite. Böyle bir üniversiteyi hayata geçirmek üzere yola çıktık” dedi.

“BU ÇATI ALTINDA KONUŞMACI OLARAK BULUNMAKTAN BÜYÜK BİR GURUR DUYDUM”

Törene katılan Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı da, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, şu ifadeleri kullandı: “İbn Haldun Akademi kapsamında düzenlenen ‘Devlet-Millet Bütünleşmesiyle Etkin Bir Şehir Ekosistemi Kurmak’ başlıklı konuşmada gençlerimizle bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık. Kuruluş çalışmalarında ve üniversitenin ilk tohumlarının atılmasında yer almış bir akademisyen olarak, bu çatı altında konuşmacı olarak bulunmaktan büyük bir gurur duydum. Konuşmamızda; şehirlerin yalnızca fiziki yapılarla değil, toplumsal bağlarla, adalet ve katılımla güçleneceğini vurguladık. Kamu yönetiminde şeffaflık, gençlerin sürece aktif katılımı ve ortak akılla hareket etmenin önemine dikkat çektik. Akademinin kapanış konferansını gerçekleştiren Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı Sayın Prof. Dr. İbrahim Kalın’a, tüm akademisyenlere, gençlere ve üniversite yönetimine teşekkür ediyor; program sonunda takdim edilen ödül için ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz.” Kapanış töreninde, İbn Haldun Akademi bünyesinde düzenlenen makale yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. >>>Şahan KARTAL 

Verified by MonsterInsights