Bir bankanın adı kullanılarak oluşturulan sahte reklam üzerinden dolandırıcılara yönlendirilen Ünveren, mobil bankacılık hesabı üzerinden gelen onay bildirimlerini kabul etti. Bu onaylarla hesabından sanal kart oluşturularak, İstanbul Esenyurt Vergi Dairesi’nde tanımadığı bir mükellefin vergi borcu ödendi.

İzmir’de yaşayan iş kadını Gülten Ünveren, sosyal medyada karşılaştığı faizsiz kredi reklamına inanarak 700 bin TL dolandırıldı. Telefon bankacılığı hesabından sanal kart oluşturulduğunu belirten Ünveren, “Bu sanal kart üzerinden 709 bin TL’lik işlem yapılıp İstanbul Esenyurt Vergi Dairesi’nde tanımadığım, büyük bir vergi mükellefinin borcu ödendi” dedi.ündem
dolandırılm
Durumu fark edip bankaya ulaşan Ünveren’e, herhangi bir şüpheli işlem görülmediği yanıtı verildi. Ünveren, avukatı aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu ve bankaya karşı tazminat davası açtı. Avukat Seçil Tercan, bu yöntemin dolandırıcılar tarafından “para kırdırma” amacıyla kullanıldığını belirtti.