Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: “Rus silahları Batı’dan üstün”

Rusya’dan ardı ardına dikkat çekici açıklamalar geldi. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ülkesinin hem askeri hem diplomatik olarak yeni bir döneme girdiğini söyledi.

Rusya’dan ardı ardına dikkat çekici açıklamalar geldi. Dışişleri Bakanı Sergey

Moskova, nükleer deneme hazırlıklarından Ukrayna diplomasisine ve Batı’ya meydan okuyan savunma sanayisine kadar dört cephede dikkat çekici mesajlar veriyor.

Rusya’dan dört cephede dikkat çekici mesajlar geldi. Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’daki forumda ülkesinin askeri gücünü, nükleer hazırlıklarını ve diplomatik stratejisini aynı anda sahneye koydu.

Lavrov, Batı’ya açık bir mesaj gönderdi. Lavrov, “Şimdi, özel askerî operasyon sırasında, deneyimlerimiz batılı ülkeler dâhil tüm dünya tarafından dikkatle inceleniyor. Bu, bir devletin uluslararası arenadaki ağırlığının, otoritesinin ve itibarının önemli bir bileşenidir. Artık farklı bir çağdayız. Ancak Rusya’nın hâlâ iki müttefiki olduğunu sık sık hatırlarız, ordu ve donanma. Ve elbette hava ve uzay kuvvetleri. Duruma jeopolitik açıdan bakalım” dedi.

Lavrov’a göre Rus savunma teknolojisi, “sadece savaşlarda değil, diplomasi masasında da” üstünlüğünü kanıtladı. Afrika, Asya ve Latin Amerika ülkelerinin artık Batı değil, Rus sistemlerine yöneldiğini söyledi.

Lavrov’dan dikkat çeken açıklama: “Rus silahları Batı’dan üstün”

Sergey Lavrov, “Bizim silahlarımız daha az talepkâr, benzer özellikteki Batı sistemlerine kıyasla etkinliklerini kanıtlamış durumda. Ayrıca daha ucuzlar ama bu ‘iyi anlamda’ bir ucuzluk” ifadelerini kullandı.

Lavrov’dan dikkat çeken açıklama: “Rus silahları Batı’dan üstün”

Moskova, Putin’in talimatıyla nükleer denemeler için hazırlıklarını sürdürüyor. Lavrov, ABD Başkanı Donald Trump’ın “Bazı testler yapacağız” sözlerini hatırlattı. Washington’dan hala açıklama gelmediğini söyledi.

Ayrıca Lavrov, Ukrayna konusunda diplomatik sürecin yeniden başlaması gerektiğini söyledi. ABD Dışişleri Bakanı Marko Rubio ile yüz yüze görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Verified by MonsterInsights