Mehmet Can Leblebici, ahşap oymacılığına pandemi döneminde başladığını ve başlangıçta sadece çocuk oyuncakları üretmeyi amaçladığını belirtti. Ancak işlerinin kısa sürede büyüdüğünü ve şu anda gelen siparişlere yetişmekte zorlandığını ifade etti.
Leblebici, meslekteki en büyük sorunun ise kendisinden sonra işi devam ettirecek bir çırak bulamamak olduğunu dile getirdi:
“Siparişlere yetişemiyorum. Bunun yanı sıra çırak, yardımcı bulamıyorum. Arkamızdan çırak yetişmiyor ve gençliği teknolojinin bağlı prangasından kurtarmak istiyorum. Çocukları plastiklerden kurtarmak için oyuncaklar yapmaya başladım. Çocuklara yönelik oyun alanları, kreşlere gerekli malzemeleri imal ediyorum.”
Gençlere Hobi Çağrısı: “Zamanın Nasıl Geçtiğini Anlamaları Mümkün Değil”
Gençlerin okulların yoğunluğu ve teknolojinin etkisiyle mesleklerden uzaklaştığını belirten Leblebici, ahşap oymacılığının en azından bir hobi olarak dahi yapılabileceğini vurguladı.
Leblebici, gençlere ve emeklilere tavsiyede bulunarak, “Teknolojiden kurtulun, en azından hobi olarak bu işi yapın. Getirisi güzel fakat işin üzerine eğilmek gerekiyor. Kendilerini telefona, bilgisayara vermişler, hiçbir işle ilgilenemiyorlar. En azından hobi olarak dahi yapılabilir ve zamanın nasıl geçtiğini de bu işte anlamaları mümkün değil” şeklinde konuştu.
