Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kendi Ürettikleri Model Uçakla 100 Kilometre Hedefliyor

Talas Havacılık Kulübü üyeleri, 50 kilometre ile amatör dalda Türkiye rekoru sahibi olan kendi model uçaklarıyla 100 kilometre uçmayı hedefliyor. Kulüp, gençlere havacılığı sevdirmek ve İHA projelerini geliştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Talas Havacılık Kulübü üyeleri, 50 kilometre ile amatör dalda Türkiye

2011 yılında kurulan Talas Havacılık Kulübü, Kayseri’nin tek havacılık kulübü olarak faaliyet gösteriyor. Kulüp üyeleri, 50 kilometre ile Türkiye’de amatör dalda rekor sahibi olan kendi ürettikleri model uçaklarla 100 kilometre uçmayı hedefliyor. Kulüp Başkanı Şemsettin Atasun, “Burada ciddi beyinler var; arkadaşlarımız çalışmalarını yapıp 100 kilometreye kadar görsellikleri alıp aktaracak” dedi.

Geliştirme ve Deneme Çalışmaları

Kulüp üyeleri, Akçakaya Mahallesi’ndeki pistte hem geliştirdikleri model uçakları deniyor hem de gökyüzüne ilgisi olan vatandaşları ağırlayarak havacılıkla buluşturuyor. Atasun, “Burada her türlü radyo kontrollü model uçaklar ve kendi yapımlarımız var. İHA’larla 50 kilometreye kadar gidiyoruz ve hedefimiz 100 kilometreye çıkarmak. Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Gençlere İlham ve Eğitim

Atasun, genç kuşağın bir hobisinin olması gerektiğini vurguladı ve “Hafta sonu dahil buradayız; en küçük çocukları bile uçuruyor ve onları havacılığa yönlendirmeye çalışıyoruz. Pilotluğa heves salan kardeşlerimize yardım ediyoruz” dedi.

Belediye Desteği ve İleri Teknoloji

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, kulüp tarafından üretilen uçaklar ve İHA’larla 50 kilometre ötedeki bölgelerin bile izlenebileceğini belirtti. Yalçın, “Buradaki uçakların pek çoğu kendi atölyelerinde yapılan uçaklar ve İHA’lar. Bu sayede geniş alanları takip edebiliyoruz” diye konuştu.

 

Verified by MonsterInsights