Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’e ortak tepki! Meclis’teki tezkere oybirliği ile kabul edildi

Meclis Genel Kurulu’nda, İsrail’in Özgürlük Filosu’na yönelik müdahalesini kınayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı tezkeresi oybirliğiyle kabul edildi. Tezkere, Türkiye’den giden milletvekilleri ve vatandaşların da içinde bulunduğu gemilere yapılan müdahaleyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yapılmış bir saldırı olarak nitelendiriyor.

Meclis Genel Kurulu’nda, İsrail’in Özgürlük Filosu’na yönelik müdahalesini kınayan Türkiye

Tezkerede, Gazze’nin uzun süredir abluka altında bulunduğu, insani yardımın ulaşmasının engellendiği ve yaşananlara dikkat çekmek amacıyla dünyanın birçok ülkesinden aktivistlerin ve gemilerin yola çıktığı vurgulandı. Sumud Filosu/Özgürlük Filosu’na uluslararası sularda yapılan müdahalenin uluslararası hukuku ihlal ettiği, sivil ve barışçıl eylemlere yönelik bu saldırının kınandığı kaydedildi.

Açıklamada, Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca ve Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan’ın da aralarında bulunduğu ve toplam 21 vatandaşımızın bulunduğu Vicdan Gemisi’ne yönelik saldırının aslında TBMM’ye yönelik alçakça bir saldırı olduğu belirtildi. Tezkere, alıkonulan milletvekilleri ve vatandaşların hiçbir şekilde kötü muamele görmemeleri gerektiğini; derhal serbest bırakılmaları ve en kısa sürede ülkemize dönmelerinin talep edildiğini ifade ediyor.

Metinde ayrıca TBMM’nin, saldırıyı gerçekleştiren güçlerin işlediği iddia edilen suçların uluslararası mahkemelerde hesabının sorulması için takipçi olacağı ve tüm parlamentolara, uluslararası parlamenter asamblelere benzer bir tutum alma çağrısında bulunulduğu yer aldı. Tezkere, Gazze halkına kesintisiz insani yardım sağlanması ve İsrail’in uyguladığı politikaların son bulması için uluslararası kamuoyunu harekete geçmeye davet ediyor.

Verified by MonsterInsights