İstanbul Bağcılar’da sokakta yürüyen iki çocuk, yerde bir kese buldu.
KESEDEN SERVET ÇIKTI
Keseyi açtıklarında içindeki altınları gören çocuklar, durumu hemen çevredeki bir esnafa bildirdi. Yapılan incelemede, kesenin içinde piyasa değeri yaklaşık 1 milyon 300 bin lira olan ziynet eşyası olduğu anlaşıldı.
KARTVİZİT SAYESİNDE SAHİBİNE ULAŞILDI
Altın dolu kesenin içinden çıkan bir kuyumcu kartviziti, çocukların ve esnafın iz sürmesini sağladı. Kartvizitteki adresten altınların alındığı kuyumcuyu bulan çocuklar, esnafla birlikte dükkana giderek emaneti teslim etti. Kuyumcu aracılığıyla ulaşılan altınların sahibi, büyük bir şaşkınlık ve sevinç yaşadı.
Altınlarını eksiksiz bir şekilde teslim alan talihsiz vatandaş, bu erdemli davranış karşısında çocukları karşılıksız bırakmadı. Altınların sahibinin, dürüstlüklerinden dolayı çocuklara ödül verdiği öğrenildi.
