Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Hamas: İsrail’in Gazze’deki saldırısı ateşkes ihlalidir

Hamas, İsrail ordusunun Gazze’de sivil bir aracı hedef alarak 11 kişinin ölümüne yol açan saldırısının ateşkesin açık ihlali olduğunu belirtti. Açıklamada, saldırının Gazze’nin doğusundaki Zeytun Mahallesi’nde yaşandığı ve Filistinli bir ailenin evlerini kontrol etmeye çalıştığı sırada araca tank mermisiyle saldırı düzenlendiği ifade edildi.

Hamas, İsrail ordusunun Gazze’de sivil bir aracı hedef alarak 11

Yapılan açıklamada, İsrail’in sivillere yönelik saldırılarının herhangi bir gerekçeye dayanmadığı, bu tür eylemlerin İsrail’in Gazze’deki ateşkes anlaşmasını defalarca ihlal ettiğinin açık bir göstergesi olduğu vurgulandı. Hamas, “Siyonist güçler, ateşkes anlaşmasındaki taahhütleri hiçe sayarak, halkımıza karşı saldırılarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Topluma ve Ara Buluculara Çağrı

Hamas, başta ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere, ateşkese aracılık eden tüm ülkelere çağrıda bulunarak, İsrail’in anlaşmaya uymasını sağlamak için baskı yapılmasını istedi. Açıklamada, ara bulucu ülkelerin ateşkes ihlallerini izleme ve saldırıları durdurma konusunda sorumluluk taşıdığı hatırlatıldı.

İsrail Savaş Suçlarıyla Suçlandı

Hamas, uluslararası topluma ve insan hakları kuruluşlarına da çağrıda bulunarak, İsrail’in Filistinlilere karşı işlediği savaş suçlarına ve soykırıma karşı ses yükseltilmesini talep etti. İsrailli liderlerin insanlığa karşı suçlardan dolayı sorumlu tutulması gerektiği belirtildi.

 

Verified by MonsterInsights