“Halk için çalışmaya devam edeceğiz”
Afyonkarahisar Belediyesi, halkın ekonomik olarak zorlanmadan temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla “Halk Gıda” satış noktası hizmete açtı. Kurdeleyi kesen Belediye Başkanı Burcu Köksal, sosyal ve kültürel belediyeciliği hayata geçirmek için proje üretmeye devam edeceklerini ifade etti.
Afyonkarahisar Belediyesi, “Halk Gıda” ile vatandaşlara uygun fiyatlı gıda sunuyor. Belediye, halkın ekonomik olarak zorlanmadan temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmesi amacıyla “halk gıda” satış noktası hizmete açtı. Belediye binasının tam karşısında bulunan bu yeni alan, açılışında Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın kurdele kesmesiyle faaliyete geçti.
ÜRÜNLERDE FİYATLAR UYGUN
Halk gıdada satışa sunulan ürünler arasında kuşbaşı etin kilosu 430 TL, kıymanın kilosu 420 TL, peynirin kilosu ise 90 TL olarak belirlendi. Ayrıca zeytin fiyatı 144 TL’den satışa sunuluyor. Bunun yanı sıra, çeşitli gıda ürünleri de raflarda yerini aldı ve vatandaşlara geniş bir yelpazede seçenek sunuluyor. Bu fiyatlar ise ramazan ayı için geçerli.
“VATANDAŞLARIMIZ ÖZELLİKLE DE EMEKLİLERİMİZ ÇOK ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR”
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Başkan Köksal, “Bugün burada vatandaşlarımızın yararına olan bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Seçim vaatlerimizden biri olan halk gıdanın açılışı için bir aradayız.Vatandaşlarımızın özellikle de emeklilerin ekonomik açıdan çok zor günler geçirdiğini biliyoruz. Biz de bu zor günlerinde bütün hemşirelerimize vatandaşlarımıza destek olmak için, belediye olarak sosyal sorumluluk projelerini hayata geçirmeye devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
“VATANDAŞIN KESESİNE YARARI OLACAK HER ŞEYE İMZA ATACAĞIZ”
31 Mart yerel seçimlerinden sonra Afyonkarahisar’da yaptıkları çalışmaları anlatan Burcu Köksal, “Hatırlarsınız göreve geldiğimiz ilk günden itibaren sosyal tesislerimizdeki hizmetlerin daha iyi yapılması, fiyatların daha aşağı çekilmesi için çalışmaya başladık. Bu kapsamda çok eleştirdiler ama biz dedik ki ‘Vatandaşın kesesine yararı olacak her şeye imza atacağız.’ Çayı 5 liraya düşürdük. Çınarlar Çay Evimizde emeklilerimiz için 2 liraya düşürdük. Halk lokantamızda vatandaşlarımızın 75 liradan sıcak yemek yiyebilmeleri için çalıştık. Yine Zafer Kart ısınma yardımları, kırtasiye yardımlarını hayata geçirdik. YKS’ye ve LGS’ye hazırlanan öğrencilerimiz için yapay zeka destekli teknolojik kartlarımızı hayata geçirdik, çölyak hastalarımız için glutensiz gıda ürünlerinin satışına olanak sağladık” dedi.
ZAFER’İN ÇOCUKLARI GÜNDÜZ BAKIM EVİ, CUMA GÜNÜ AÇILACAK
Bir müjdeyi de açıklayan Başkan Köksal, Zafer’in Çocukları Gündüz Bakım Evi’ni Cuma günü hizmete açacaklarını ifade etti: “Cuma günü inşallah ilk gündüz bakım evimiz, Zafer’in Çocukları Gündüz Bakım Evi’nin de açılışını inşallah gerçekleştireceğiz. Orada geleceğimiz olan yavrularımız güzel bir şekilde iyi bir eğitim-öğretim görecek. Anneler huzurlu bir şekilde evlerinde işlerinde olacaklar. İnşallah yavrularımız da en güzel şekilde hem eğitim ve öğrenim görürken, hem sosyalleşecekler hem de güzel zaman geçirecekler.”
“BELEDİYECİLİK SOSYAL VE KÜLTÜREL ANLAMDA DA VATANDAŞLARA DOKUNMAKTIR”
Belediyeciliğin sadece çöp toplamak ve asfalt yapmak olmadığının altını çizen Başkan Burcu Köksal, sosyal ve kültürel belediyeciliği hayata geçirmek için proje üretmeye devam edeceklerini söyledi: “Bugün de işte burada yine bir sosyal sorumluluk projesi olan halk gıdanın açılışı için bir aradayız. Burada temel gıda maddelerini uygun fiyatlarla vatandaşlarımıza ulaştırmaya çalışacağız. İlerleyen günlerde yine diğer gıda maddelerinin de satışı halk gıdada devam edecek. Biz belediyeciliğin sadece çöp toplamak, asfalt dökmek, kaldırım yapmak olduğuna inanmıyoruz. Belediyecilik sosyal ve kültürel anlamda da vatandaşlara dokunmaktır. İlk saydığım hizmetler belediyenin temel görevleridir,ama sosyal belediyecilik ve kültürel belediyecilik de belediyeciliğin de olmazsa olmazlarıdır. Biz de Afyonkarahisar’da hem temel görevlerimizi yerine getirmek hem de sosyal ve kültürel belediyeciliği hayata geçirmek için projelerimizi üretmeye devam edeceğiz. İnşallah bundan sonra daha güzel, daha yaşanabilir Afyonkarahisar için, seçim öncesi söz verdiğimiz bütün projeleri hayata geçirerek ve Afyonkarahisar’ı Afyonkarahisarlılarla birlikte yöneterek hak ettiği noktaya taşıyacağımıza inanıyorum. Açılışını yaptığımız halk gıdanın ilimize, vatandaşlarımıza, hemşerilerimize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” >>>Şerafettin KAZAK