Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güneşle gelen cilt lekelerine dikkat

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkilerine karşı uyarılarda bulunan Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Gülbiye Güler, güneş ışınlarının ciltte kırışıklık, yanık ve lekelenmelere yol açabileceğini söyledi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte güneşin zararlı etkilerine karşı uyarılarda bulunan

Güler, özellikle 11.00-16.00 saatleri arasında güneşe çıkmaktan kaçınılması gerektiğini belirterek, geniş kenarlı şapka, gözlük ve 50 faktörlü güneş kremlerinin kullanımının önemine dikkat çekti.

Çil, melasma ve lentigo gibi lekelerin güneş kaynaklı oluşabildiğini belirten Güler, “Yeni lekeler erken tedavi edilebilir ancak uzun süreli lekeler inatçı olabilir” dedi. Güler ayrıca, güneşin cilt kanserine yol açabileceğini vurgulayarak, şekli değişen ve renklenen benlerin mutlaka uzman doktorlara gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Güler, korunmaya çocukluk çağından itibaren başlanması gerektiğini hatırlatarak, güneş lekelerinin tedaviden sonra dikkat edilmezse tekrar oluşabileceğini de sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Gazete3.com.tr editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle Gazete3 sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz.
Verified by MonsterInsights