18 Mart Şehitleri Anma Günü iftar yemeğinde olanlar tartışılmaya devam ediyor. Gazi Emniyet mensupları İsmail Kumru, Nazım Okyay, Mehmet Özdemir ve Ahmet Budak, yaşanan olayla ilgili basın açıklaması yaptı. Gaziler adına konuşan Mehmet Özdemir, “Camiamız hiçbir siyasi veya şahsi çıkar için malzeme konusu yapılamaz. Özellikle son dönemde şehrimizde camiamızı bölmeye, ötekileştirmeye, ayrıştırmaya çalışan kişi veya kişilerin çabalarını görmekteyiz ve bu durumu kesinlikle reddetmekteyiz” dedi.
“SAYIN VALİMİZİ ÜZECEK VE RENCİDE EDECEK BİR DURUM SERGİLENMEMELİYDİ”
“Aziz Şehidimiz Kerim Üye’nin babası Süleyman Üye ve şehit annemiz Fatma Üye’nin ellerinden öper her zaman için kendilerinin yanlarında olduğumuzu ve kendilerine gönül kapılarımızın ardına kadar açık olduğunu bildiririz” diyen Özdemir, şunları kaydetti: “Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın hele hele aziz şehitlerimizin yakınlarının ve gazilerinin her konuda doğru bildiğini haykırma, yanlış bildiğinin de karşısında durma hakkı ve sorumluluğu vardır. Fakat bunların da bir yeri ve zamanı vardır. Şehit ailelerimiz ve gazilerimizin bütün problemlerinde bütün sıkıntılarında bir telefon kadar yakınımızda olan ve bir anne şefkati ile bizlerle ilgilenen Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimizdeki temsilcisi Sayın Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’nın onur misafiri olduğumuz ortamda Sayın Valimizi üzecek ve rencide edecek bir durum sergilenmemeliydi.”
“BU KONUDA ŞEHİT AİLELERİMİZ VE GAZİLERİMİZ SAĞ DUYULU DAVRANMALI”
Verilen tepkinin yerinin iftar yemeği olmadığını belirten Özdemir, “Şehrimizde kendi siyasi emelleri için camiamız içine fitne fesat sokmaya, camiamızı, bölmeye, ötekileştirmeye, ayrıştırmaya çalışan kişi veya kişilerin çabaları görülmeli ve bu konuda şehit ailelerimiz ve gazilerimiz sağ duyulu davranmalı, Devletimizi ve Emniyet Teşkilatımızı zor duruma sokmamalıdır. Camiamız tamamen siyaset ve onun oluşumlarından uzak siyaset üstü bir konumdadır. Yerimiz ve aidiyetimiz yalnızca Devletimizedir. Kendi siyasi emelleri için camiamıza fitne, fesat sokan, bölmeye ve ötekileştirmeye çalışan kişi veya kişiler ile ilgili Devletimizin yetkililerinin gerekeni yapacağından da hiçbir şüphemiz yoktur” ifadelerini kullandı.
DERNEK ÜYELİĞİNDEN İSTİFA ETTİ, ZEHİR ZEMBELEK AÇIKLAMALAR
Gazete3’ün ihbar hattına mesaj gönderen Şehit İbrahim Çetin’in eşi Zeliha Çetin, dernek üyeliğinden istifa ettiğini iletti. Çetin, yazılı açıklamasında şunları kaydetti: “Ben, kahraman şehidimiz İbrahim Çetin’in eşi, şehidimin iki kızının emanetçisi olarak, bugüne kadar Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi çatısı altında yer aldım. Ancak, Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın, derneğin asli misyonundan uzaklaşarak kamu kurumlarıyla sürekli kavga eden, şehit ailelerini bu gereksiz tartışmaların içine sürükleyen bir tutum sergilemesi beni derinden üzmüştür. Şehidimin emaneti olan ikiz kızlarımla derneğe gittiğim zaman, dernek başkanının sert tutumundan dolayı çocuklarım babalarının fotoğraflarına bile dokunmaktan çekiniyorlar. Ayrıca, dernekten kovulduğum zamanlar bile oldu. Şehit ailelerinin onurunu korumak ve kamu kurumlarıyla uyum içinde çalışmak yerine, devlet kurumlarını hiçe sayan, gereksiz çatışmalarla derneğin itibarına zarar veren bu anlayışın içinde yer almak istemiyorum. Şehitlerimizin aziz hatırası üzerinden kavga ve kaos çıkaran bu yapının içinde bulunmam artık mümkün değildir. Bu sebeple, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi’nden istifa ettiğimi belirtirken, aynı rahatsızlığı duyan herkesi de istifaya davet ediyorum”
DERNEK BAŞKANINA YÜKLENDİ
Gazetemize ulaşan bir diğer şehit eşi Özlem Emet ise, “Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı tarafından 18 Mart Şehitlerimizi Anma Gününde şehit aileleri ve gaziler için düzenlenmiş olan iftar programında bir şehit eşi olarak katıldığını bildirdi. Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Emet’in eşi Özlem Emet, “Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın Sayın Valimiz Kübra Güran Yiğitbaşı, protokol ve katılım sağlamış olan şehit ailelerine yapmış olduğu terbiyesizliği doğru bulmadım. Afyon Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı’nın o akşam gösterdiği tepkiyi Valimiz ve diğer protokol üyelerinin derneğe yapılan ziyaret sırasında üyeleri ile beraber ses çıkartmayıp akşamki programı bekleyip, yemekten sonra yapmaları doğru değildi. Neden dernek ziyareti sırasında ses çıkartmayıp akşamı beklediler. Şehit babası ve annesinin bu duruma dahil olmalarını şaşkınlıkla izledim. Biz de eşlerimizi bu vatan için şehit verdik. Başkan Kumartaşlı bir şehit babasının üzerinden rant sağlayıp, sonra bu durumu kendi lehine çevirmesini görüyorum ki Kumartaşlı’nın kaos yaratıp bu kaostan yararlanarak gündemde kalmayı seven bir insandır. O akşam yaşananlardan dolayı bende çok üzgünüm” ifadelerini kullandı. >>>Şahan KARTAL